Fejhallgató

Tisztelt DoktorÚr! Vásároltam egy fejhallgatót, ha olyan munkát végzek, ami nagy zajjal jár, akkor felveszem a fülem védelme érdekében. Tegnap viszont, amikor munka közben felemeltem a kezem, a benne lévő telefon sarka nekikoccant a fülemen lévő fejhallgatónak, ezért egy viszonylag hangos koccanást, koppanást, talán csattanásnak tűnő hangot érzékeltem a fülemben, teljesen olyan volt, mintha a fejhallgató külső műanyag borítása felerősítette volna a koccanást, ami miatt rövid ideig csengett is a fülem. Hallásvédelemre használom a fejhallgatót, aztán még végül az okoz kárt? Ez a rövid ideig tartó sípolás, csengés a fül védelmi rendszere, vagy mit jelent, miért jelentkezett? Okozhatott e esetleg maradandó kárt ez nálam? Köszönettel Feri

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Zaránd Rajmund válasza a Hallás témában

Tisztelt Uram, Jól észleli, a fejhallgató avagy zajvédő tok a külső zajokat tompítja. De a saját zajait be tudja vezetni a fülbe. Nincs ideális megoldás, kénytelen az optimálissal megelégedni. Ami a rövid ideig tartó csöngést illeti, az valóban az akut zajártalom tünete. De ha már nem hallja, az azt jelenti, hogy senki maradandó baj nem keletkezett

Kérdés: 2020. november 27., 10:35; Megválaszolva: 2020. november 27., 12:33
Kérdések és válaszok: Fül-orr-gégészeti megbetegedések
5,5 éves kisfiú tikk
Ciripelo hang
Orrdugulás
Hólyag a torkomban