• miért van még mindig eldugulva a Kisfiam orra alváskor, ha már 1, 5 hete nem náthás?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő / Doktor úr! Kisfiam most 17, 5 hónapos. Az elmúlt 3 hónapban 3-szor volt náthás. Orrsziporszit, Sterimart és Nasivin (1-6 éveseknek) orrsprayt használtunk. A szokásos 2 hét után kijött a náthából, de ha este nem kap lefekvés előtt 1-1 befújást az orrlyukaiba, hajnalban ordítva kel fel, nem kap levegőt, teljesen el van dugulva az orra. Ha kap orrsprayt, rendesen alszik. Mikor náthás, sohasem lépjük túl a napi megengedett adagot. Első náthája 6 hónaposan volt és most volt havonta 1. A mostani nátha után miért van eldugulva az orra alváskor? De csak este, semmi váladék nem jön napközben. Kipróbáltam a napokban a Reventil orrsprayt, nem vált be, csak Sterimaroztuk lefekvés előtt, teljesen eldugult az orra 1-2 óra múlva. Nem tudom mit adjak neki, nem akarom, hogy rászokjon az orrcseppre! Antihisztamint lehet adni? Hatásos? Kérem mielőbbi válaszát! Köszönettel, Eliza

        Dr. Zaránd Rajmund válasza a orrdugulás témában

        Tisztelt Asszonyom! Az orrcsöppet semmiképp ne használja esténként a lehetséges és megengedett 7 napon túl! Még az is lehet, hogy a hosszabb használat miatti kötőszövet-fölszaporodás nem hagyja a gyógyulási folyamatot befejeződni. A Sterimar mehet hosszan is, az antihisztamin jó ötlet, az is adható krónikusan, minél kisebb a gyermek, annál hatásosabb a tapasztalatok szerint. Lassan az idő is javul, reméljük, hogy spontán is meggyógyul időközben a kisfia.


        Kérdés: 2016. május 09., 22:14; Megválaszolva: 2016. május 11., 11:28

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktornő, 6 hónapja egy nagyobb, hetekig tartó torokgyulladás (talán mononukleozis) után meg van dagadva pár nyaki és hónalj nyirokcsomom. 4-6 mm-es reaktív nyirokcsomók az ultrahang szerint. (2szer is voltam, azt mondták semmi kóros)....