• horkolás, orrsövényferdülés, orrvérzés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Üdvözlöm Doktor Úr! Az utóbbi időben megint erősen horkolok, párom szerint néha levegőt sem veszek. Túlsúly van, de fokozatosan adok le belőle több mozgással. 12 évig dolgoztam fénymásolóban, a vége felé kezdtem el érezni a következőket. Száraz nyálkahártya, égett belül az orrom, vérzett az orrom. Miután megszűnt a munkahelyem javulást éreztem. Most megint ilyen helyen dolgozom és délutánra már nehezebben veszek levegőt, száraznak és duzzadtnak érzem az orrom. Előfordul orrvérzés is. Erre jön megint a horkolás, nem tudom kipihenni magam. Én azt gondolom, hogy az a 12 év a másolók és nyomtatok tette tönkre az orromat, és most megint ezek miatt vannak panaszaim. Időközben lett egy orrsövényferdülésem is. Jól gondolom, hogy munkahelyi ártalom "áldozata" lettem? Mit javasol, keressek másik munkahelyet, ahol nincs gépek, amik káros anyagot bocsájtanak ki? Köszönöm válaszát! Üdvözlettel: Szabó Sándor

        Dr. Zaránd Rajmund válasza a horkolás témában

        Tisztelt Uram! Az orrvérzés biztosan összefügg a civilizációs környezeti ártalmakkal, a horkolás nemigen. Utóbbi kivizsgálására alváslabor, előbbi gyógyítására rendszeres orrkenés (pl. Emofix) javasolt.

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2016. március 09., 09:28; Megválaszolva: 2016. március 09., 14:51

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktornő! 2018 november közepén kezdődött a panaszom: fülzúgás (bal fül). A fül-orr-gégész orvos a kövezkező vizsgálatokat kérte: - hallásvizsgálat: egyoldali idegi hallásvesztést, ép ellenoldali hallással állapítottak...