4 és fél hónapos kisbabám megfázása óta horkantgat

Tisztelt Doktornő/Úr! 4 és fél hónapos kisbabám 2 hete megfázott. Jelentős mennyiségű orrváladéka nem volt, nem volt hőemelkedése sem. Azóta azonban levegővételnél horkantgat, néha szinte horkol, illetve röfögésre emlékeztető hangot hallat. Orrváladéka orrának porszívózása során minimális, a védőnő szerint sem számít mennyiségnek (természetes kenés). Kizárólag szoptatom, eközben a levegővétel nem jelent gondot számára és jól alszik. Kedélyállapota jó, kiegyensúlyozott. Semmi nem utal arra, hogy gond lenne, mégis aggódom, ezek miatt a horkantó hangok miatt, nem tudom nem jeleznek-e valami problémát. Legyen kedves tájékoztasson, hogy a megfázás következtében alakult-e ki ez a jelenség, és hogy mi a teendőm ebben az esetben. Kell-e orr-fül-gégész szakorvoshoz fordulnom? Amikor a megfázás miatt orvoshoz vittem, az orrváladék garatba történő csorgását jelölték meg esetleges kiváltó okként, de én nem tudom ezt elfogadni, figyelembe véve, hogy nincs orrváladéka. Tengervizes orrsprayt és anyatejet is használtam, annak esetleges fellazítására, nem volt eredmény. Továbbá a hanghatás porszívózás után is megmarad. Kisbabám teljesen egészséges, semmilyen veleszületett betegsége nincs, ez volt az első megfázása, de a horkantáson kívül semmilyen tünetet nem produkált. A megfázást babaúszás során szedtük össze, de nem a vízben, hanem a folyosón megfújt minket a szél a nyitott bejárati ajtó miatt. Én is beteg voltam. Segítő válaszát köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Zaránd Rajmund válasza a horkolás témában

Tisztelt Asszonyom! A csecsemők így működnek, szűk a légút, a kiállott vírusfertőzés után a kialakult nyálkahártya duzzanat lassan múlik. Mindent jól csinál, ne aggódjék, szabad levegőre is vinni a gyermeket, akkor talán gyorsabb a javulás.

Kérdés: 2014. április 04., 09:50; Megválaszolva: 2014. április 06., 22:29
Kérdések és válaszok: Fül-orr-gégészeti megbetegedések
5,5 éves kisfiú tikk
Ciripelo hang
Orrdugulás
Hólyag a torkomban