Nyelési nehézség

Üdvözlöm Drnõ Az lenne a kérdésem okozhat-e nyelési nehézséget, torokszoritás érzetet nagyfokù levegõsödés vagy vércukor esés? A mért vércukor ilyenkor 4. Az a tapasztalatom, hogy torok szárazsággal kezdõdik, nyáltermelésem ilyenkor nincs, majd nehezen müködik a nyelési refleszem.Ilyenkor eléggé pánikolok.Vércukrom rendben van, viszont az emésztésemmel problémák vannak.Köszönöm válaszát.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Gerencsér Emőke válasza a Nyelési nehézség témában

Tisztelt Kérdező! Nyelési nehézséget és torok szorítást rengeteg dolog kiválthat. A vércukor ingadozástól a pánikig bármi. Tehát a feltett kérdésére nem lehet egyértelműen válaszolni. Első teendője az, hogy kimér 2, 5 - 3 liter vizet és azt megissza minden nap. Hisz torok szárazságot tapasztal. Ha az embernek kevés a nyála, akkor nehezen nyel, ez normális. És ha valaki nehezen nyel, akkor bizony pánikol. És a pánikrohamban még sokkal-sokkal nehezebben nyel, hisz a pánik igen nagy félelemmel jár együtt. Akár halálfélelemmel is. Azt nem tudom, miért van Önnek vércukormérője. És azt sem tudom, helyesen használja-e. És amikor megméri na vércukorszintet, mennyi idővel előtte evett-és ivott bármit is? Ad abszurdum elképzelhető, hogy ilyen esetekben a vércukorszintje lecsökkent. Diabetológus szakorvossal is kellene konzultálni. Maga a pánik bárkinél, bármikor, bármilyen tünetet képes létrehozni. A pánik pszichiáter működési területe. Azt a megjegyzését, hogy " az emésztésemmel problémák vannak - orvosi szemszögből nem lehet értelmezni. dr Gerencsér Emőke

Kérdés: 2016. január 27., 21:40; Megválaszolva: 2016. január 29., 18:41
Kérdések és válaszok: Fül-orr-gégészeti megbetegedések
Ciripelo hang
Orrdugulás
Hólyag a torkomban