Nyelési nehézség

Üdvözlöm Drnõ Az lenne a kérdésem okozhat-e nyelési nehézséget, torokszoritás érzetet nagyfokù levegõsödés vagy vércukor esés? A mért vércukor ilyenkor 4. Az a tapasztalatom, hogy torok szárazsággal kezdõdik, nyáltermelésem ilyenkor nincs, majd nehezen müködik a nyelési refleszem.Ilyenkor eléggé pánikolok.Vércukrom rendben van, viszont az emésztésemmel problémák vannak.Köszönöm válaszát.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Gerencsér Emőke válasza Nyelési nehézség témában

Tisztelt Kérdező!

Nyelési nehézséget és torok szorítást rengeteg dolog kiválthat. A vércukor ingadozástól a pánikig bármi.

Tehát a feltett kérdésére nem lehet egyértelműen válaszolni.

Első teendője az, hogy kimér 2, 5 - 3 liter vizet és azt megissza minden nap. Hisz torok szárazságot tapasztal.

Ha az embernek kevés a nyála, akkor nehezen nyel, ez normális.

És ha valaki nehezen nyel, akkor bizony pánikol. És a pánikrohamban még sokkal-sokkal nehezebben nyel, hisz a pánik igen nagy félelemmel jár együtt. Akár halálfélelemmel is.

Azt nem tudom, miért van Önnek vércukormérője. És azt sem tudom, helyesen használja-e. És amikor megméri na vércukorszintet, mennyi idővel előtte evett-és ivott bármit is?

Ad abszurdum elképzelhető, hogy ilyen esetekben a vércukorszintje lecsökkent.

Diabetológus szakorvossal is kellene konzultálni.

Maga a pánik bárkinél, bármikor, bármilyen tünetet képes létrehozni.

A pánik pszichiáter működési területe.

Azt a megjegyzését, hogy " az emésztésemmel problémák vannak - orvosi szemszögből nem lehet értelmezni.

dr Gerencsér Emőke

Kérdés: 2016. január 27., 21:40; Megválaszolva: 2016. január 29., 18:41
Kérdések és válaszok: Fül-orr-gégészeti megbetegedések
Gégeszükület miatt meg fulladhatok...
Tisztelt DrNö/Ur én 21 éves vagyok meggkaptam a válasát és köszönöm. Még azt szeretném megkérdezni hogy ha valakinek Gégeszükülete van akkor az...
UH lelet kiértékelés
Tisztelt Doktor Úr! A mellékletben csatolt nyaki UH lelet kiértékelését szeretném kérni Öntől. Mi okozhatja a problémát, és mik a további...
Ízlelés és szaglászavar Fess...
Tisztelt Doktor Úr! Évek óta krónikus, minden melléküregre kiterjedő Pansinusitisem van. Körülbelül egy hónapja volt a második FESS műtétem...
Fülfájás__