orrmandula műtét után

Tisztelt Doktornő! Kisfiam márciusban lesz 4 éves.Szeptemberben kivették az orrmamduláját mert 30 40 db halláscsökkenése és elhúzódó náthái voltak;és állandó azájlgzés mellette nyálfolyás. Mióta kivettk a mandulát azóta 4szer volt gennyes középfül gyulladása. A szájlégzés megmaradt a nyálfolyással együtt. A hallást sem sikerült még bemérni mert állandóan beteg.Semmi sem változott a műtét óta. A műtét elött kétszer volt savós fülgyulladás. Azóta ha gyullad a füle gennyes.Sajnos nekem krónikus középfül gyulladásom van már 4 fűlműtétem volt.Örökölte volna a hajlamot? Most nagyon horkol is eddig nem vol ilyen.Nagyon elkeseredtem mert semmi nem lett jobb. Asztmás is flixotid montelukast állandó hyogyszerei.Van hogy nem sikerült a műtét? Nem szeretném ha úgy járna mint én.Súlyosfokú halláscsökkent vagyok.Kérem adjon tanácsot.És én tudom hogy a gennyes középfülgyulladás ok után nem mindig gyógyul meg a dobhártya sajnos tapasztalatból.Köszönöm válaszát egy aggódó anyuka.

Dr. Gerencsér Emőke válasza orrmandulaműtét után témában

Kedves Anyuka!

Lehetséges, hogy még mindig orrmandula túltengés okozza a panaszokat, ezt feltétlenül tisztázni kellene.

Mivel asztmás a kisfiú, elképzelhető, hogy az orrában és a melléküregekben allergiás gyulladás is fenn áll / sok asztmás allergiás is /.

Ha középfülgyulladások lépnek fel / legyen savós, vagy gennyes /és a dobhártyát felszúrják / paracentálják /, akkor heg nélkül szokott gyógyulni.

A orrban pangó váladék, vagy a melléküregek gyulladása folyamatosan okozhat középfülgyulladást, ezért az is nagyon fontos, hogy jó erősen ki tudja fújni az orrát, abból minden váladék jöjjön ki. Szükség esetén le kell szívni a váladékot otthon, naponta többször.

Orrporszívózás előtt használhat tengervizes orrspray-t / a legolcsóbb és legnagyobb kiszerelésű a Freenosal, de alkalmazhat Salvus vizes befúvást is, majd leszívni.

Alkalmazhat Aliamares orrbefúvást, mert ez nem csak tengervizet tartalmaz, hanem nyákoldót is.

Tehát az orr-és orrgarat állapotát mindenképp tisztázni kell fül-orr-gégészeten.

A nyálfolyás nem feltétlenül gégészeti panasz.

Csak azt tudom javasolni, hogy folyamatos fül-orr-gégészeti kezelések történjenek.

dr Gerencsér Emőke

Kérdés: 2016. január 06., 22:22; Megválaszolva: 2016. január 08., 17:00
Kérdések és válaszok: Fül-orr-gégészeti megbetegedések
Augmentin duo szedheto e clexane kura...
Idült mandulagyulladás, reflux?
Fülnyomás érzés arcüreggyulladás...
Légszomj, állandó ásítás...
Üdvözlöm! 22 éves fiatalember vagyok ,nagyjából másfél éve küzdök ezzel a panasszal, megkeseríti minden napomat. Hiába alszok normálisan...
Száj problema
Üdvözlöm! Pár hete alakult ki a probléma igazabol nem faj csak kellemetlen és nem értem az okot! A nyelvem és a száj padláson égő érzés vagy...