Hetek óta tartó torok pirosság

Tisztelt Doktor Úr! Korábban is kérdéssel fordultam Önhöz, köszönöm az akkori tanácsot, most ismét a segítségét kérném: 3 héttel ezelőtt egy egész napos szabadtéri kirándulás alkalmával valószínűleg megfáztam, torokfájást, hátracsorgó váladékot, köhögést, fájdalmas nyelést éreztem.Itthon kezelgettem (Wick, Tantum Verde) , de nem használtak, egyedül a hátracsorgó váladék érzete szűnt meg. 8 napja felkerestem a háziorvost, aki torokgyulladást mondott, és Zinnat 500mg antibiotikumot kaptam. A gyógyszert 5 napig szedtem, de úgy éreztem semmit nem javult, ezért fül-orr-gége rendelést kerestem fel. A doktornő alaposan megvizsgált (gége tükrözés stb):borsónyira két oldalt nyirokcsomó megnagyobbodott, garat-légcsőgyulladás állapított meg. Forcid Solutab 875/125mg tablettát kaptam (azt mondta, hogy valószínűleg a Zinnat nem volt kellően hatásos a baktériumra) , amelynek 14 szeméből jelenleg 8db-ot szedtem meg. Már 2 tabletta után éreztem a javulást, köhögésem csillapodott és felszakadt, náthám kezdődött, amely el is múlt, nyelési fájdalman nincsen, a nyirokcsomóimat sem érzem fájdalmasnak. Jelenleg 8 tabletta után nagyon minimális orrfolyásom és köhögésem van, illetve a piros torkom. Ugyanis a torkomban szinte semmilyen változást nem látok (piros, nyálmirigyek kissé duzzadtak) ne óriási gyulladásra gondoljon (manduláim rendben) , de azért a normálistól szerintem messze van.. Lázam egyszer sem volt, úgy gondolom, ha nem látnám, hogy milyen a torkom, akkor teljesen egészségesnek mondanám magam. Mit javasolna? Mitől lehet ez a makacs pirosság és mit tudok vele tenni (öblögeten, Tantum Verde stb hetek óta)? Lehetséges, hogy az antibiotikum utolsó napjában fog csak elmúlni ez a gyulladás? Köszönöm válaszát előre is!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Zaránd Rajmund válasza torokgyulladás témában

Tisztelt Hölgyem!

Ha a panaszai múlnak, akkor bátran bízzék a gyógyszerben. A torok hyperaemiáját nem csak gyulladás, de a téli szezonnal összefüggő irritáció (fűtés miatti száraz levegő, légszennyezés, stb.) is okozhatja. Esetleg orröblítést (pl. www.orrmoso.hu) lehet próbálni, hogy az orrlégzése javulásával a garat irritáltsága csökkenjék.

Kérdés: 2015. december 15., 13:05; Megválaszolva: 2015. december 15., 13:24
Kérdések és válaszok: Fül-orr-gégészeti megbetegedések
Garatváladék eredménye
Tisztelt Doktor Úr! Másfél hónappal ezelőtt torokgyulladásom volt, melyre Zinnat tablettát szedtem. A gyógyszer beszedése után a tünetek...
Hólyagos torok
Vírus, baktérium, antibiotikum?
Tisztelt WEBBeteg! Kb 1 hete kezdett fájni a torkom, minden más tünet nélkül. Első pár napban szájvízzel öblögettem, elmúlt. Következő nap...
Fül-torok viszketés
Tisztelt DoktorÚr! Kb 2 hónapja eléggé viszket a torkom és a fülem belül (úgy tudnám leírni, hogy ahol a füljárat becsatlakozik a garatba) ....
Papilloma planocellulare uvulae D10.50
Tisztelt Doktor úr! Tavaly kisműtétem volt.Az uvuláról eltávolitottak egy 7 mm átmérőjű daganatot. Az eredmény Papilloma planocellulare uvulae...