Tüszős mandulagyulladás megoldása?

Tisztelt DoktorÚR! 4 hete volt tüszős mandulagyulladásom Ospamax 1000 mg-os tablettát kaptam napi 2-szer, visszamentem a garatív még piros volt, de már tüsző nem látszódott azt mondta az orvosom. Most újra begyulladt de most csak enyhe hőemelkedésem van az elsőnél lázas voltam. Most Levofloxacin Sandoz 500 mg-os tablettát kaptam napi 1-et.Nagy gombócérzés van a torkomban, de nincs rossz közérzetem.Áprilisban volt egy ilyen mandulagyulladásom azelőtt soha nem fordult elő.Télen ritkán fáztam meg.Vigyáztam magamra nem ettem hideget vagy nagyon meleget sem. Mitől kaphattam vissza mikor nincs beteg kisgyerek sem a családban. A háziorvosom azt mondta lehet ki kellene vetetni, van más megoldás esetleg? Csak idén okozott panaszt.2-3 hete még láttam a mandulán fehér foltokat, de azt mondták a pánik miatt bebeszélem magamnak és nem nagyon fordul elő szövődménye, meggyógyultam.Köszönöm szépen a válaszát!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Zaránd Rajmund válasza torokgyulladás témában

Tisztelt Hölgyem!

A mostani panaszok hátterében véleményem szerint vírusfertőzés állhat, ami a 4 hete elmúlt mandulagyulladás immunológiai hatásának távoli következménye lehet. Jelen általános vélekedés szerint a mandulaműtéthez az elmúlt 3 évben 8-10 tüszős mandulagyulladás kell vagy valami krónikus folyamat. Ha sikerül a fertőzéseket 4-5 hétig megúsznia, akkor van esély az eddigi panaszmentes állapot helyreállására is.

Kérdés: 2015. szeptember 01., 11:11; Megválaszolva: 2015. szeptember 01., 11:35
Kérdések és válaszok: Fül-orr-gégészeti megbetegedések
Hólyagos torok
Vírus, baktérium, antibiotikum?
Tisztelt WEBBeteg! Kb 1 hete kezdett fájni a torkom, minden más tünet nélkül. Első pár napban szájvízzel öblögettem, elmúlt. Következő nap...
Fül-torok viszketés
Tisztelt DoktorÚr! Kb 2 hónapja eléggé viszket a torkom és a fülem belül (úgy tudnám leírni, hogy ahol a füljárat becsatlakozik a garatba) ....
Papilloma planocellulare uvulae D10.50
Tisztelt Doktor úr! Tavaly kisműtétem volt.Az uvuláról eltávolitottak egy 7 mm átmérőjű daganatot. Az eredmény Papilloma planocellulare uvulae...
Szívós torokfájás
Tisztelt Dr. Zaránd! Nagyjából két hete tart egy kellemetlen kaparó-csiklandozó érzés a torkomban, amelyet száraz köhögés (különösen...