Nyelvgyöki mandula RF műtét

Tisztelt Doktor úr! Az elmúlt héten már kérdeztem Öntől. Azóta a 6 hónapja jelen lévő gombóc érzéssel a torkomban voltam kontroll vizsgálaton. Újab fieberoscopian estem át amiben az orvos újra megállaptotta, hogy a nyelvgyöki mandulák meg vannak nagyobbodva. Ön a legutóbbi válaszában azt írta, hogy szóba jöhet a nyelvgyök RF műtéte, amit 08.12.-én el is végeznek LMC+sleep endoscopiaval együtt. Kérdezni szeretném Önt erről a műtétről általánosságban, hogy pontosan mi is ez, hogy a műtét jár e vérzéssel, a műtét után fájdalommal. Sajnos semmit nem találtam róla ezért kérdezem Önt újra. Ezzel a vizsgálattal, vagyis a fiberoscopiával az orvos látta volna, ha ott nagyobb baj van? Vagy még nem nyugodhatok meg amiatt, hogy esetleg mást is talál? Vagy ez a vizsgálat amit eddig februárban és most a héten is elvégeztek, ez ezzel a műszerrel láthatóvá tette volna, ha nagyobb a baj? Annyit írt, hogy a garat békés, nyakon kóros nem tapintható. Előző nap megyek gyomortükrözésre is a reflux kizárása miatt. Köszönöm ha válaszol!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Zaránd Rajmund válasza nyelvgyök témában

Tisztelt Uram!

Az RF módszer a legjobb a mai eljárások közül., mert itt a legkisebb a fájdalom., és a vérzés. Másik kérdését tekintve., természetesen fognak végezni a kivett anyagból szövettani vizsgálatot az esetleges daganatos eredet lezárására.

Kérdés: 2015. július 17., 12:03; Megválaszolva: 2015. július 17., 17:44
Kérdések és válaszok: Fül-orr-gégészeti megbetegedések
Arcüreg panoráma röntgen
Nyaki fájdalom,nyirokcsomók
Suttogás mennyi kárt okozozott
Tisztítószer belégzés
Kellemetlen szagérzékelés