enyhe, múlni nem akaró jobb oldali torokfájás

Tisztelt Szakértő! Több mint egy hónapja enyhén fáj a torkom, de csak a jobb oldalon. Voltam fül-orr-gégészeten, ahol megvizsgáltak, és egy allergia tesztet is csináltak, ami pozitív lett. Por allergiára írtak gyógyszert és elküldtek vérvételre is. A lelettel visszamentem, de egy másik orvos rendelt, aki szintén megvizsgált, de csak immun erősítést javasolt vitaminokkal.3-4 hét után visszamentem, mert még mindig fájt a torkom, ekkor egy doktornő rendelt, aki szintén megvizsgált. Megnyugtatott hogy semmi baja a torkomnak. Az amit látok a nyelvcsapon (3 pötty) ízlelő bimbó és a garatfalon lévő 2-3 fehér pont -garattörmelék. A válaszokat elfogadtam és az általa írt homeopátiás cseppet alkalmaztam.Valamint továbbra is szedem a Supradint. A torkom azonban még mindig fáj. Nagyon különös, mert korábban soha nem tapasztaltam ilyet, nem vagyok beteges. Nem hiszem hogy pszichésen lenne, mert folyamatosan érzem. A hangulatom nagyon negatívan befolyásolja, hogy nem tudom az okát. El fog ez múlni? Legyen szíves megosztani velem az erről gondoltakat! Várom válaszát köszönettel!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Zaránd Rajmund válasza torokfájás témában

Tisztelt Hölgyem!

Azt gondolom, hogy közvetett összefüggés van az orrlégzési gátoltságot okozó igazolt allergia és a nehezen múló torokgyulladás között.

Ha az orrdugulás miatt a torka kiszárad, úgy az ott lévő vírusok vagy baktériumok invazívvá válhatnak, így gyulladást, tünetet okozhatnak.

Így logikusnak tűnik, hogy az orr átjárhatóságát helyreállítva a torokpanaszok is lassan elmúlnak. Erre átmenetileg (max 10 nap) hagyományos orrcseppet is használhat, utána vagy orröblítés vagy szteroid tartalmú orrspray javasolt. Természetesen ezzel párhuzamosan a garat fertőtlenítése (pl. öblögetéssel) is szóbajön.

Kérdés: 2015. április 29., 14:46; Megválaszolva: 2015. április 29., 22:13
Kérdések és válaszok: Fül-orr-gégészeti megbetegedések
Hólyagos garat
Keletkezett dudor beazonosítása, oka
Alvás probléma
Gombóc érzés
Hallás csökkenés, orrdugulás