Fülkürthurut

Kedves Doktor úr. Újra írok önnek. Még mindig a fülkürthurutom kapcsán. Április 3-án voltam hallásvizsgálatön. A kapott eredményeket a doktornő nem magyarázta el, csak annyit mondott, hogy alátámasztja az eddigi diagnózist. Én a kapott leletekből sokat nem tudok kisilabizálni, csak annyit látok, hogy a bal fülem ami dugul, a tympanogram görbéje kisebb. Alatta c77 cm2 -131 daPa 120daPa Ugyanez a jobb fülemnél 0.91 0.76 0daPa 40 dala Aud: mko-n 10 dB-én futó perceptió, 2000 Hz-nél 20 dB-és csipke, bo-on 15 dB-és GAP, itt a tympano-150. OM rtg. 2015 03. 12 légtartó melléküregek Terápia:sall 1x, politzer 2x, Nasivin orcsepp. átfújások naponta 2-3x. Ezen kívűl áfújta a doktornő 2 szer a fülkürtömet. Azt mondta ennek már 7-10 nap alatt meg kell gyógyulnia. jelenleg az van, hogy reggel nincs bedugulva a fülem, aztán a délelőtt folyamán egy két nyelés és újra bedugul. Ez tart órákon keresztül, közben furcsa nyomáskiegyenlítettséget érzek. Aztán valamikor délután, estefelé megint kidugul, de valahogy nem az igazi még. A fülzúgás om is tart. Az lenne a kérdésem, hogy tudom azt mondta lassan meg fog javulni a fülem, de normális hogy ennyire soká, és ily módon? Vettem homeopátiás szereket is, hátha besegít az is a gyógyulásba. Valamint még az is, hogy esetleg lehet e esetleg valami nyaki eredetű oka ennek, vagy érszűkületes jellegü háttere. A bal fülem mögül pattogó hangokat hallok, ami nekem nem olyan mintha a fülem ből jönne, és a nyakam is igen recseg ropog. Én ezt minden orvosnak említettem (háziorvos, reumatológus, és itt a fülészeten is.) de ennek senki nem tulajdonít jelentőségét. Stresszes, szorongásos időszakban vagyok, xanaxot szedek, annyi már a tünet, hogy nem tudom hova tegyem őket. Bocsánat hogy ilyen hosszúra sikeredett a levelem, de nagyon várom válaszát. Eléggé el vagyok keseredve. Köszönöm.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Zaránd Rajmund válasza fülkürthurut témában

Tisztelt Hölgyem!

A bal oldali fülkürthurutnak a lefolyás és a leletek tökéletesen megfelelnek.

A "pattogó hang" lehet ízületi eredetű, de a kiegyenlítés is okozhatja. A leírt szokatlan jelenséget (inkább egyenlítés után van bedugulva) magam is tapasztaltam néhányszor a saját nátháim kapcsán, eddig mindig megjavult. Hol lassan, hol pedig gyorsabban. Homeopátia segíthet, de érdemes figyelembe venni, hogy a tüneteket kezdetben ronthatja, így hat, az nem mellékhatás.

Kérdés: 2015. április 13., 08:07; Megválaszolva: 2015. április 13., 14:42
Kérdések és válaszok: Fül-orr-gégészeti megbetegedések
Mandulagyulladás
Nyelési fájdalom
Hólyag a torokban
Érdeklődés
Hólyagos garat