Fülzúgás középfül gyulladás után

Tisztelt Doktor Úr! Előző év novemberében kisebb megfázás sorozat (hőhullámok okozta leizzadások miatt) után eldugult a bal fülem. Előzőleg sosem volt még gond a fülemmel. Fülészorvos savós középfül gyulladást állapított meg. Nem fájt, nem feszített, lázam nem volt. Antibiotikumot és Nasopax orrsprét kaptam. Egy hét után dobhártya bemetszést javasolt, amit én nem szerettem volna, így receptre felírt orrsprét (Mometason) kaptam és többszöri tuba átfújást javasolt. Pár nap múlva sikerült is átfújni, amit gyakorta próbáltam és már csak néha dugult el. Lassanként eltűnt a savó, januárban ellenőrzésen gyógyultnak nyilvánított az orvos. Valamikor azonban fülzúgás alakult ki, nem tudnám megmondani pontosan mióta, lehet már a dugulás alatt is volt és azóta is fennáll. Fülészorvos értágítót (Betahistin-ratiopharm) írt fel, egy hete szedem, változást nem észleltem. Kérem tanácsát, véleményét, várható-e javulás az értágítótól, vagy van-e egyéb módszer a fülzúgás megszüntetésére. Köszönettel.

Dr. Zaránd Rajmund válasza fülzúgás témában

Tisztelt Hölgyem!

Ha a fülzúgás idegi eredetű, akkor 2 héten belül gyógyítható, utána csak kezelhető. A betahisztin és az értágítók szoktak ilyenkor fölmerülni, esetleg a CR neuromodulációs kezelés jön szóba, ha a gyógyszer mellett nem változik. Ha a dugultsággal függ össze, akkor viszont a középfül helyzetének megjavulása a zúgást is meg kell javítsa.

Kérdés: 2015. január 18., 20:15; Megválaszolva: 2015. január 19., 07:14
Kérdések és válaszok: Fül-orr-gégészeti megbetegedések
Füll zúgás
Jónapot. 1hónapja már zúg a fülem. Kimosták a füllem most kaptam egy gyógyszert de továbbra is zúg a fülem.nem folyamatosan de nagyon gyakori.ha...
Fülzúgás kezelés
Fülcsengés, füldugulás
Fülzúgás észlelése
Tisztetlt doktor úr! Egy napja fülzúgást észlelek mind a két fülemben ami hirtelen jött. Nyaki ideg becsípódésem van. A fülzúgás magától...
Állandó fülzúgás kezelése