Fülzúgás / nyomásérzés

Üdvözletem, Másfél-két hete kihúzták az egyik felső bölcsességfogamat, utána belázasodtam és augmentin duo-t szedtem egy hétig 3x1-et. Egy másik fogorvos szakvéleménye szerint ez túl sok volt, de végigszedtem a felírt adagot, ezután még egy jó darabig rosszul voltam, most már jobb de egy tünet megmaradt: Amikor hirtelen állok fel / hajolok le, vagy egyik irányba fordítom a fejem és úgy tartom egy darabig, elkezd "zúgni" a fülem (nem sípolás, ilyen tompa) és nyomásérzést érzek, utoljára ilyet akkor éreztem amikor a Pilisben autóval magasba mentünk. Hirtelen jön, 10-15 másodpercig tart aztán elmúlik, de elég gyakran, naponta legalább 5-10 alkalommal előfordul. Még egy dolgot említenék meg ehhez fűzve, a nyakam bal oldalán 2-3 napja van egy csomó, ami mára kicsit kilaposodott. Eléggé merevnek érzem a nyaki/háti izmaimat, lehet a sok fekvéstől a lázas idők során. Ennek esetleg lehet köze ahhoz hogy oldalra fordítva a fejemet alakul ki néha ez a fülzúgás? Az lenne a kérdésem, hogy ezzel a problémával fül-orr-gégészhez menjek, vagy esetleg máshoz kapcsolódik? Vagy csak egyszerűen várjam meg hátha elmúlik ha pár napig kicsit mozgok, megmasszíroztatom a nyakamat?

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Zaránd Rajmund válasza tubahurut témában

Tisztelt Hölgyem!

Véleményem szerint a foghúzás-atb szedés és a fülpanasz között nincs kapcsolat. Egyszerű fülkürthurut lehet, melynek hátterében megfázás áll, a duzzadt nyálkahártya a fejmozdításra-erek összenyomására tovább változik, ezért romlanak a panaszok is.

Nasic vagy egyéb klasszikus orrspray, orrfúvás segíthet, ha 1 hét alatt nincs változás, akkor fül-orr-gégészt keressen.

Kérdés: 2014. december 07., 03:49; Megválaszolva: 2014. december 07., 08:43
Kérdések és válaszok: Fül-orr-gégészeti megbetegedések
Fülzúgás észlelése
Tisztetlt doktor úr! Egy napja fülzúgást észlelek mind a két fülemben ami hirtelen jött. Nyaki ideg becsípódésem van. A fülzúgás magától...
Állandó fülzúgás kezelése
Leuklopákia
Éjszakai orrvérzés