Antibiotikum okozhat torokgyulladást?

Kedves Doktor Úr/Doktornő! Körülbelül 4 napja hólyaghurutom lett, a második nap elmentem orvoshoz, mert elviselhetetlenül fájt a vizelés, ami sokszor véres volt. A kórházban elküldtek vér és vizeletvizsgálatra, valamint sima-, és nőgyógyászati ultrahangra is. A nőgyógyász felírt nekem egy antibiotikumot a hólyaghurutomra, amit rendesen szedek is már lassan 3 napja. Tegnap este óta elkezdett kaparni a torkom, ma reggel pedig az ismerős torokgyulladásra ébredtem fel. Orrom is folyik, fülemen is érzem. Az lenne a kérdésem, hogy nem lehet-e ez esetleg az antibiotikum mellékhatása? Mert látszólag semmi okom nem volt torokgyulladást kapni. El kell mennem háziorvoshoz? Hagyjam abba a készítmény szedését, vagy folytathatom tovább? (hasmenésem is volt egyszer tőle, és a hüvelyflórámat is felborította, de azt hiszem azok nem olyan komoly tünetek)

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Zaránd Rajmund válasza a torokgyulladás témában

Tisztelt Hölgyem! Az antibiotikumoknak sokféle mellékhatása lehet, de gyulladásos folyamatot a torokban nem okoznak. Szedje végig a hólyaggyulladás miatt fölírt szert, és kezdjen tüneti kezelést a torokgyulladás miatt (orrcsepp, torokfertőtlenítő, gégediéta stb)!

Kérdés: 2014. május 18., 23:02; Megválaszolva: 2014. május 19., 22:05
Kérdések és válaszok: Fül-orr-gégészeti megbetegedések
Mit jelent?
Tisztelt Doktor úr! Az MR vizsgálatban ez áll: Pontosan mit jelent ez? Köszönöm válaszát! Melléklelet: Az epipharynx régiójában, a...
Orrdugulás
Jó estét Dr úr ! Nekem annyi panaszom lenne hogy a jobb orrlyukamon kevésbé kapok levegőt mint a bal oldalon olyan mintha el lenne dugulva , van olyan...
Arcüregyulladás problémás fogtól.
Tisztelt Doktor Úr! Egy ideje van egy rossz fogam, amelyenek gyökérkezelését ( jelenleg nyitott foggyökér csatorna) abba hagytam és önhibámból...
5,5 éves kisfiú tikk
Ciripelo hang