Bedugult fül fiziológiás öblítés után

Tisztelt Fül-Orr-Gégész Doktor Úr! Évek óta krónikus homlok-orrmelléküreg gyulladásom van. Sok mindent próbáltam, de minden évben visszatér, idén már a torkom is heteken át enyhén fájt, aztán köhögtem is. Végül a napokban kipróbáltam fecskendővel beinjektálni a az orrüregbe gyógyszertári sóóldatot. (Lobogó vízben fertőtlenítettem az eszközöket). Sajnos, elfordítottam a fejemet és egy kis mennyiség belülről bekerülhetett a füljáratba vagy esetleg az ott lévő váladék juthatott bele. Lehetséges lenne házilag kivezetni onnét ezt? A fülem reggelre eldugul, aztán napközben, ha fújom az orrom, akkor jobb, a dobhártyám is recseg, de nem lesz teljesen tiszta a hallásom. Amúgy mit lehet tenni ezzel a krónikus gyulladással? Mostanában használtam a kisgyerekem orrszívóját is, az sok minden érdekességet kihozott. Pl. gumiszerű lerakódásokat... Tisztelettel köszönöm válaszát.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Zaránd Rajmund válasza a füldugulás témában

Tisztelt Hölgyem! A fiziológiás orröblítéskor valóban lehetnek ilyen tünetek. Azt javasolom, hogy sokat fújja az orrát, működtesse a fülkürtöt, meg fog javulni a fülkürthurut is. Az öblítés egyébként jó módszer a krónikus gyulladás enyhítésére, javasolom rendszeresen végezni, sokféle készülék kapható hozzá, nekem saját használatra a NeilMed vált be leginkább.

Kérdés: 2014. április 11., 10:35; Megválaszolva: 2014. április 12., 18:50
Kérdések és válaszok: Fül-orr-gégészeti megbetegedések
Ciripelo hang
Orrdugulás
Hólyag a torkomban