Mandulaműtét, nyirokcsomók

Krónikus mandulagyulladásom van, már 2-3 éve ki kellett volna venni a manduláimat. Sajnos elhanyagoltam a dolgot, ezért góc alakulhatott ki a nyaki nyirokcsomóban. A nyakam eléggé fel van dagadva mindkét oldalon, emellett furcsa, zsibbadásszerű érzést tapasztalok. Holnap reggel megyek a kórházba mandulaműtétre. Azt szeretném kérdezni, hogy a mandulák eltávolítása után ezek a tünetetek elmúlnak-e majd, és ha igen, akkor körülbelül mennyi idő elteltével? Elnézést, ha rosszul fogalmaztam, annyira nem vagyok jártas ezekben a dolgokban. Válaszát előre is köszönöm.

Dr. Zaránd Rajmund válasza mandulaműtét témában

Tisztelt Uram!

Ha a nyaki nyirokcsomók duzzanata hátterében csak a krónikus mandulagyulladás áll, akkor elmúlik a műtét után. Érdemi kisebbedés 4-8 hét, teljes javulás 3-6 hónap a nyirokcsomókat illetően.

Kérdés: 2013. január 06., 08:53 ;Megválaszolva: 2013. január 07., 21:41
Kérdések és válaszok: Fül-orr-gégészeti megbetegedések
Mandula műtét előnye, hátránya?
Tisztelt Doktor Úr/Nő! Már 3-4 éve tartó diffúz hajhullással (főleg fejtetőn) küldtek fül-orr-gégészetre, ahol megállapították, hogy a...
Mikor lehet szoláriumba menni mandula...
2016.01.05-én (21 napos vagyok ma) kivették a garatmandulám, az érdekelne, hogy mikor mehetek uszodába és szoláriumba?
mandulagyulladás
Tisztelt Dr. Úr! A fiam 2015. október 08-án volt 17 éves. A mandulája és a torka születése óta 2 havonta begyullad szinte rendszeresen. Csak...
Mandula műtét után
Tisztelt Doktor Úr! 4 és fél éves kislányomat 3 napja műtötték. Az orr és a garat mandula is kivételre került. Már a műtét után is...
garatmandula varratának leesése
Kedves Doktor Úr! 10 napja volt egy garatmandula műtétem altatásban. Hála Istennek nincs a lábadozással gondom (mindent eszek. Napi1-2...