Mi lehet a gond?

Tisztelt Doktor! Több, mint egy éve elkezdett égni a nyelvem, a szájpadlásom és a szám széle is. Mindenféle vizsgálaton voltam (gasztroenterológus, belgyógyász, fogorvos, szájsebész, fül-orr gégész, bőrgyógyász) , akik nem találtak semmit. Vérképem jó, refluxom nincs, a fogorvos semmit nem talált a számban. Allergiavizsgálaton is voltam (teljes skála-hátamra ragasztva, fém, amalgám, szájvizek, fogkrémek, fluorid...stb) . Szedtem B vitamin készítményt (milgamma) , savlekötőket, A vitaminos készítményeket, Bioténe szájvizet, ezek nem használtak. A tünetek hirtelen jelentkeznek, majd egyre erősödnek, olyan, mintha folyton csípné-marná valami a számat, a nyelvemet, a nyelvem hátát és hegyét, mintha leforráztam volna. Azután egyszer csak enyhül, néha napokra el is múlik, de mindig visszatér. Hová fordulhatnék még vagy milyen vizsgálat jöhetne még szóba? Ételallergia vizsgálatot végeznek-e tb-re valahol, mert magánúton nagyon drágák. Várom válaszát, köszönettel: Álb Anita

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Zaránd Rajmund válasza visszatérő fájdaloma szájban témában

Kedves Asszonyom!

Sajnos a fájdalomérzés szubjektív dolog, nem biztos, hogy a nyomára lehet jutni a kiváltó oknak, illetve lehet pszichés is az ügy. Nekem komoly szakmai tapasztalatom nincs is ebben az ügyben. Ételallergia vizsgálatot régen az ORFI végzett, ott és az Irgalmasrendi Kórházban kezdenék az ön helyében érdeklődni.

Homeopátia is szóba jön és fitoterápia.

Kérdés: 2012. október 15., 20:14; Megválaszolva: 2012. október 17., 16:24
Kérdések és válaszok: Fül-orr-gégészeti megbetegedések
Orrzuhany helytelen használata
Seb a fülben
Ez vajon gustatoricus rhinorrhoea vagy...
Arcfájdalom
Mandulaműtet után fehér folt a...
Jó estét! Kerek 3 hete volt torokmandula eltávolító műtétem. Minden rendben ment, sikeresen meggyogyultam, a fájdalom elmúlt a második hétben....