allergia rinitisz

Mélyen tisztelt Doktor nő/úr! 4 évvel ezelőtt kezdődtek télen a tüneteim. Egy kis előismeret: kb 9 éves korom óta allergiás vagyok nagyon sokféle növényre, ám idővel egészen tünetmentessé lettem. Úgy 20-22 éves koromtól már nincs erős reakcióm, fel sem tűnik ha van is. Sokat betegeskedtem is mióta eszemet tudom, minden ősszel tavasszal és télen megfázás. Ezeknek a lefolyása azzal végződött szinte mindig, hogy sűrű zöldessárga váladékot fújtam az orromból, miután egészen kitisztult az. Na szóval vissza 4 évvel ezelőttig. Megfázásnak tűnő beteg lettem, de havonta 2 havonta visszatért. Volt hogy két hét után is. Nyáron is, szinte állandóan meg voltam fázva. Ami feltűnt bizonyos idő után, hogy nincs a szokásos, orrból sűrű váladékfújás a procedúra vége fele. Hanem csak átlátszó, híg valami jött, majd abbamaradt és az orrom mintha folyamatosan be lenne szűkülve/dugulva. Mintha még érezném is, hogy ki kéne fújnom, de nem tudom kifújni azt, amit érzek benne. Szóval ez így ment 2 évig, majd elköltöztünk egy saját lakásba illetve voltunk nyaralni a tengernél és elmúltak a tünetek. Nem voltam beteg két éven keresztül. Nagyon örültem neki, ilyen még sose történt velem ezidáig. Majd egy hete hasmenés kapott el. Elmentem orvoshoz, a váróban várakoznunk kellett. Diéta + vettem normaflore-t. Rá két napra orrfolyás, tüsszögés ismét. Elég rosszul voltam. Mostanra tartok ott, hogy már nem folyik az orrom, de a várt "tisztulás" ismét elmaradt. Nem jött sűrű váladék az orrból és megint csak úgy érzem, mintha előjönne a régi dolog, be van szűkülve az orrjárat, mondjuk evés mozgás közben kidugul. Félek, hogy megint elkezdődik a régi macera. Hogyan lehetne ezt az orrnyálkahártya gyulladást rendesen kikezelni? Van jelentősége a sűrű zöldessárga váladék ürülésének? Fejfájós vagyok egyébként, de az üregeket ha jól megnyomkodom sem fáj sehol. Se a homlok, de az arcüreg. Válaszát előre is nagyon köszönöm.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Zaránd Rajmund válasza orrfolyás témában

Tisztelt Uram!

Krónikus rhinitisére létezik megoldás. Életmódszerű orröblítéssel (pl. NeilMed SinusRinse eszközzel) ellensúlyozni lehetséges ezt a hajlamot. Ez működik ismert okok esetén is, pl. az allergiás tüneteket is jelentősen csökkentheti.

Kérdés: 2012. szeptember 26., 13:02; Megválaszolva: 2012. szeptember 27., 18:29
Kérdések és válaszok: Fül-orr-gégészeti megbetegedések
Arcüreg panoráma röntgen
Nyaki fájdalom,nyirokcsomók
Suttogás mennyi kárt okozozott
Tisztítószer belégzés
Kellemetlen szagérzékelés