Hirdetés
      • Füldugulás 3,5 éves gyereknél

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő! Kislányommal 5 hete voltunk fül orr gégészeten, mert ezt megelőzően egy hete bedugult a füle. Ekkor már köhögött, is és picit az orra is folyt. Füldugulással már előtte 2 hónappal is jártunk fül orr gégészeten, amikor is kimosták a fülét, s azzal el is múlt a dugulás. A fül orr gégész szerint most nem volt ok a fülmosásra, hanem a felső léguti duzzadások miatt van a füldugulás. Felírt Aerus szirupot, melyet kért, hogy legalább egy hónapig szedje, s attól elmúlik. 5 hete szedjük, javulás azonban nincs, s igen zavaró szegénykémnek , hogy nem hall rendesen. Múlt héten újra elvittem a Gyereket ugyanehhez a fül orr gégészhez, de továbbra is az Aerus szedését javasolta. Az egyik fülcimpáját amikor picit meghúzgálja, hallatszik, ahogy 'csattar, reccsen' egy picit, s akkor azt mondja az kidugul egy időre. A másik folyamatosan dugult... Már most azon gondolkozom, hogy elviszem egy máik fül orr gégészhez a Kislányomat, mert már elég hosszú ideje áll fent ez az állapot, s félek, nehogy többel kösse be szegénykém. Kedves Doktornő tudna ezügyben számomra tanácsot és magyarázatot adni?! Köszönettel: Mezeiné

        Dr. Zaránd Rajmund válasza a füldugulás témában

        Tisztelt Szülő! A fülkürt működésének renyhesége, téli időszak típusosan okozza a hallás tompaságát. Lehet fülkürthurut, későbben savós középfülgyulladás. Mivel a gyerek 3 éves elmúlt, így a forszírozott rendszeres orrfúvás elvárható tőle, az segíthet. Ha az egyik füle soha nem pattan, akkor próbáljon PISZE orrballont szerezni (pl. http://uvegtechnika.hu/?q=hu/orrballon), azt rendszeresen használva van remény a műtét nélküli javulásra. Ha 1 hónapig nem változik, akkor orrmandulaműtét segíthet.

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. november 14., 09:40; Megválaszolva: 2011. november 15., 11:00

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Infografika és videó
      • Hirdetés