Étkezési probléma

Tisztelt Doktornő/Doktor Úr! Állandó gondom volt a súlyommal. Soha nem voltam nádszál vékony, de kövérnek sem mondhatnám magam. Csípőben és combban erősebb vagyok. 172 cm-hez jelenleg 63-64 kg párosul. Egy éve ez még több volt kb. 70 kg, majd tavasszal és nyáron sikerült leadnom 10 kg-ot, most visszajött 4 kg. A felesleg intenzív sportolással ment le. A kenyeret/péksüteményeket teljesen elhagytam az étrendből, este 6 után nem ettem, viszont a csokiról való lemondás sajnos nem megy (még most sem).:) A gond, hogy nagyon rendszertelenül eszem, és pl. 1-1 bűnös este után (vacsora családdal v. barátokkal) kicsit többet eszem, akkor éjjel arra kelek, hogy ráz a hideg és kalapál a szívem. A napi 5 étkezést sem tudom betartani. Reggel nem tudok sokat enni, délben eszem többet, aztán miután késő délután hazaérek akkor állok neki újra enni és most a kilók elkezdtek feljönni rám. Ami úgymond "nem baj", mert tudom jól, ha kijön a tavasz és újra intenzív módon, minden nap futni fogok ismét lemegy, csak sajnos nem tudok egy olyan étrendet beállítani, ami jó a szervezetemnek, mert ez így biztosan nem egészséges, hogy össze vissza eszem, néha sokat, néha keveset. Este nem merek enni, mert félek, hogy rosszul leszek. Bár már az is megfordult a fejemben, hogy az agyam generálja ezt a rosszullétet is, hogy sokat ettem, ez most mind rám rakódik. Pedig 6 után is éhes vagyok, és hát éheztetni sem jó a szervezetet, mert akkor jön a "zabálás". Ha sokat eszem, akkor pedig jön a lelkiismeret furdalás, hogy miért ettem ennyit, és ez most mind mind rajtam marad. Lefekvés előtt szoktam inni egy pohár tejet. Az így egy kicsit eltelít, és kívánom is minden reggel és este. Tudom a csokit kellene valahogy mellőznöm, de nem igazán megy. A jelenleg rajtam levő plusz 4 kilóból 2 úgy jött fel, hogy nem ettem csokoládét. Szeretném ha tanácsolna valamit, hogy mit tudok kezdeni ezzel az evés utáni rosszulléttel? Esetleg egy dietetikus tudna segíteni megoldást találni?

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Boros Miklós válasza a fogyás témában

Tisztelt Kérdező! A kérdéséből kiderül, hogy nagyon jól látja a problémákat. A csokit nem kell elfelejteni, hanem az arányokra kell odafigyelni. Amíg a rendszeres étkezések nem lesznek meg ne várja a tartós sikert. A rendszertelen evés miatt lesz éhezéses periódus, ami így megkínozza. Figyeljen oda tudatosan az étkezésekre, hordjon magával egsészéges nasit, így csökkente a nagy evések esélyét. Vezessen étkezési naplót és a nap végén elemezze ki, rá fog jönni mi a teendője.

Kérdés: 2011. január 15., 00:52; Megválaszolva: 2011. január 17., 09:58
Kérdések és válaszok: Fogyókúra, egészséges táplálkozás
Miért nem fogyok
5 éve szültem. Előtt mindig 47 kg voltam ( 160 cm magas vagyok).Lapos deszka hasam volt bármit is ettem, vékony combom volt semmi úszogumi(...
insumed diéta
sportoláshoz táplálkozás
Magas koleszterin - fogamzásgátló
Tisztelt Doktor Úr! 2014. ősze óta szedek Yasminelle fogamzásgátlót. Nem eszem zsíros ételeket, csak nagyon ritkán. Mozogni is hetente 1-3x szoktam...
FOGYÓKURA XLS-MEDICAL
Tisztelt Szakértő! Az lenne a kérdésem, hogy az XLS-MEDICAL A LEIRTAK ALAPJÁN TÉNYLEG HATÁSOS A FOGYÓKURÁRA VAGY CSAK GYÓGYSZERIPARI FOGÁS?...