Három foggyökérciszta miatti lyuk a szájpadláson

Tisztelt Webbeteg!

 

Háromszor műtöttek fogcsökér cisztára, 2 évente. A 3. műtétnél, már más orvos scinálta aműtétet, ezzen pont most estem át a napokban, abból az okból kifolyólag, hogy az eddigi fiatal doktornőm lehet, hogy nem volt elég tapasztalt a korából kifolyólag, és nem kapart eléggé. Mostani doktor úr, csinált a szájpadlásomon egy lyukat is, hogy ott jódos géz csíkot cserélgessen, abból az okból kifolyólag, ha valamit nem láttot rendesen mert a fogam nagyon befelé áll, akkor a jód fertőtlenítse ki. Az lenne a kérdésem, hogy mit tehetnék, hogy ez a ciszta ne alakuljon többé ki, mert én ezt a műtétet többször nem bírom ki, nincs e valami olyan gyógyszer vagy bármi, amit ha alkalmazokakkor többé nem alakul ki ez a ciszta. Ha ez egy hajlam akkor utalhat e másra, rosszabbra? Ez a lyuk a szájpadlásomon mikor fog begyógyulni? Kérem adjanak valami tanácsot, mert ezt én minden második éven nem bírom végig csinálni, mire mindenem kezdene helyre jönni, a hajam visszanőni, megint kezdődik előről.

 

Köszönettel: Adrienn

WEBBeteg szakértő válasza foggyökér témában

Kedves Adrienn! Azért teszik bele a csíkokat, hogy ezen a nyíláson, mintegy kinője magát a ciszta. Változó, hogy, mennyi ideig tart a gyógyulás. Reménykedjen benne, hogy panaszait végleg megszünteti. Sajnos garancia nincs rá, hogy nem fog kiújulni. Dr. Kiss Terézia Ibolya fogorvos

Megválaszolva: 2011. október 05.

Kérdések és válaszok: Fog- és szájbetegségek

Mi a következménye
Fogorvosom öszeroppantotta a fogam, a szájsebész kiprobálta huzni a gyökerét, de nem a felénél a fájdalom miatt abba hagyattam mert nem birtam tovább. Most...
Foggyökér darab..
szeretném megkérdezni, hogy ha a leghátsó bal-alsó fogamból húzáskor bennmaradtak foggyökér darabok, akkor azt feltétlenül ki kell onnan műteni? gondot...
Alsó fogíny válasz
Tisztelt Doktornő! Kb. 3 hónapja voltam fogkőszedésen. Az enyhe fogíny gyulladás hol látható? A kis kapillárisok jelenlétét, a fogak és az íny találkozásánál?...
Folt a szájnyálkahártyán
Tisztelt Doktornő! Egyik napról a másikra megjelent férjem szájnyálkahártyáján egy fehér folt, ami nyomás hatására enyhén fáj. Az azt megelőző nap este...
Fognyaki kopás
T. Doktornő, Előző válaszára szeretnék reagálni. A fogorvos a fogíny recessziót nem említette, csak a fognyaki kopást. Ezt is akkor okozhatja a rossz fogkefe...
Fognyaki kopás
Kedves Doktornő! Enyhe fognyaki kopást azonosított a fogorvos 1-2 fogamon. Ez megegyezik a fogíny recesszióval? Ha nem, mi a különbség, kiváltó ok? Szükséges...