Mi a következménye

Fogorvosom öszeroppantotta a fogam, a szájsebész kiprobálta huzni a gyökerét, de nem a felénél a fájdalom miatt abba hagyattam mert nem birtam tovább. Most annyira félek, hogy nem merek ujbol a fogorvoshoz menni, mivel járhat ha bent marad a maradék gyökér már az inyem lassan benövi.

WEBBeteg Szakértő válasza foggyökér témában

Kedves Kérdező! A betört gyökér darab a szervezet számára gócnak számít, tehát bármikor begyulladhat és minél tovább marad bent, ahogy Ön is mondta egyre körbe nő körülötte az íny. Azt tudnám mondani, hogy bátorságot kellene venni, és újra fel kellene keresni egy szájsebészt és ha a beavatkozás alatt, még mindig fáj a húzás nyugodtan kérjen erősebb érzéstelenítőt.Üdvözlettel.

Megválaszolva: 2009. november 10.

Kérdések és válaszok: Fog- és szájbetegségek

Foggyökér darab..
szeretném megkérdezni, hogy ha a leghátsó bal-alsó fogamból húzáskor bennmaradtak foggyökér darabok, akkor azt feltétlenül ki kell onnan műteni? gondot...
Három foggyökérciszta miatti lyuk a...
Tisztelt Webbeteg!   Háromszor műtöttek fogcsökér cisztára, 2 évente. A 3. műtétnél, már más orvos scinálta aműtétet, ezzen pont most estem át a napokban,...
Fogászat-biszfoszfonát tartalmú...
Tisztelt Doktor NŐ! 2023. május 05-én voltam csontsűrűség vizsgálaton. Gerinc: -0,9; Combcsont: -2,5 BMD: 0,570 2021. július 29-ei eredményem: Gerinc:...
Alsó fogíny válasz
Tisztelt Doktornő! Kb. 3 hónapja voltam fogkőszedésen. Az enyhe fogíny gyulladás hol látható? A kis kapillárisok jelenlétét, a fogak és az íny találkozásánál?...
Folt a szájnyálkahártyán
Tisztelt Doktornő! Egyik napról a másikra megjelent férjem szájnyálkahártyáján egy fehér folt, ami nyomás hatására enyhén fáj. Az azt megelőző nap este...
Fognyaki kopás
T. Doktornő, Előző válaszára szeretnék reagálni. A fogorvos a fogíny recessziót nem említette, csak a fognyaki kopást. Ezt is akkor okozhatja a rossz fogkefe...