Foggyökér darab...

szeretném megkérdezni, hogy ha a leghátsó bal-alsó fogamból húzáskor bennmaradtak foggyökér darabok, akkor azt feltétlenül ki kell onnan műteni? gondot okozhatna később, ha hagynám, hogy begyógyuljon úgy hogy benne maradt? nagyon félek elmenni a műtétre, mert azt mondták, hogy az állkapcsomba belefúrnak, és azon keresztül távolítanák el...várom válaszukat köszönettel M. Anikó

WEBBeteg szakértő válasza foggyökér témában

Kedves Kérdező!

 Bizonyos esetekben döntünk úgy, hogy pici gyökércsúcsokat (amennyiben azok körül gyulladásos röntgentünet nem ábrázolódik) benn hagyhatunk, amennyiben nagyobb szövődményveszéllyel jár a feltárásos műtét, mint a gyökércsúcs bennhagyása.

De ez azért nem jellemző. Általában azért humánusan, fájdalommentesen kiszedhetőek a betört foggyökerek. A kisműtéttől meg nem kell félni, az éppen azért történik hogy gyors és traumamentes legyen a beavatkozás.

Úgyhogy javaslom szedesse ki a gyökeret mert később csúnya gyulladásokat okozhat.

                                JobbulástÜdvözlettel: Dr. Katona Pál fogorvos, dento-alveoláris szájsebész

WEBBeteg szakértő
WEBBeteg szerkesztőség
Kérdés: 2009. július 15., 12:04; Megválaszolva: 2009. július 15., 12:04
Kérdések és válaszok: Fog- és szájbetegségek
Mi a következménye
Fogorvosom öszeroppantotta a fogam, a szájsebész kiprobálta huzni a gyökerét de nem a felénél a fájdalom miatt abba hagyattam mert nem birtam tovább....
Három foggyökérciszta miatti lyuk a...
Tisztelt Webbeteg!   Háromszor műtöttek fogcsökér cisztára, 2 évente. A 3. műtétnél, már más orvos scinálta aműtétet, ezzen pont most estem...
Foggyökér törés
     Szép napot! Azt szeretném megtudni, hogy dulakodás közben lehetséges-e eltörni valakinek a foggyökerét? És ha igen ez járhat e...
Szájpadlás
Tisztelt Doktornő, Csatolt fotón látható fehér duzzanat van a szájpadlásomon. Kicsit érzékeny is. Tudna segíteni hogy mi lehet ez? Illetve...
Hólyagok a torokban