• A Pharmatext hüvelytampon mennyire biztonságos?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor nő/Úr!

        Érdeklődni szeretnék, hogy a pharmatex hüvelytampon mennyire biztonságos?

        Köszönöm válaszát.

        WEBBeteg szakértő válasza a fogamzásgátlás témában

        Kedves Kérdező!

        A fogamzásgátló módszerek megbízhatóságát a Pearl-index-szel (PI) szoktuk kifejezni, ami azt jelenti, hogy az adott fogamzásgátló módszer alkalmazása mellett 1 év alatt 100 nőből hány esik teherbe. A hüvelybe helyezhető spermiumölő anyagok (ide tartozik a Pharmatex hüvelytampon) Pearl-index-e 0, 7-7. Viszonyításképpen a többi módszer:

        óvszer 3-28
        hormonális fogamzásgátló tabletta 0.1-2.5
        hormontartalmú injekció 0.2-2.6
        sürgősségi tabletta 0.5-2.5
        méhen belüli fogamzásgátló eszköz 0.5-5

        Minél alacsonyabb a PI, a megbízhatóság annál jobb.


        Dr. Csuth Ágnes, családorvos
        Itt kérdezhet

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010-02-17 09:37:59; Megválaszolva: 2010. február 17., 09:37

      • Kérdések és válaszok a témakörben: