• Fogamzásgátló és hangulatingadozás

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Úr/ Doktor Nő!

        Kb. 3 éve próbálkozom tablettás fogamzásgátlókkal, de mindig abba kell, hogy hagyjam, mert hangulatingadozások jönnek rám. Alapból sem vagyok valami kiegyensúlyozott típus, mondjuk 19 évesen talán ez nem csoda. Olyan érzésem van, mintha a hormonok átvették volna az irányítást  a viselkedésem felett. Először a Lyndinette20-at, most a Novynette-et szedem( úgy tudom az ösztrogén-túlsúlyos). Nem tudom mit tegyek, mert mindig  a szedéstől számított 3. hónap körül jönnek elő ezek a tünetek. Ez akkor azt jelenti, hogy egyszerűen nem való nekem ez a típusú fogamzásgátlás, és ne is próbálkozzak többet vele, vagy egyszerűúen csak személyiségfejlődésen megyek keresztül, ezért ez a szörnyű hangulatingadozás?

        Válaszát előre is nagyon köszönöm,

        üdvözlettel

        S.

        WEBBeteg szakértő válasza a fogamzásgátlás témában

        Kedves Hölgyem!

        Viszonlag ritka, hogy a fogamzásgátló ilyen jelentős hangulati változást eredményez. Talán próbálja meg a Yadine-t, vagy a Yasminelle-t, de ha nem válik be, akkor talán egy ideig ne szedje a fogamzásgátlót, így ellenőrizheti, hogy a tabletta nélkül is jelentkezik-e a hangulati változás, mert az is lehet, hogy nem a tabletta a hibás.

         

         

        Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes


        Dr. Farkas Ágnes
        Orvos Itt kérdezhet További orvosok

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-04-06 09:55:37; Megválaszolva: 2011. szeptember 23., 09:47

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Hüvelygomba és fogamzásgátló
        Online konzultáció
        Milyen az online konzultáció megítélése itthon? Bíznak benne az emberek?
        Allergiás?
        Nem az orrunk az egyetlen testrész, amely allergia esetén érintett lehet.