• Mennyire hatásos peteérés esetén az escapelle?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Nő! Vasárnap este együtt voltam a párommal. Védekeztünk is, mint mindig. Ám az aktus végén vettük észre, hogy az óvszer elszakadt. Vasárnap este révén, egyből az ügyeletre mentünk, egy gyógyszert feliratni. Rigesoftot kaptam, ám ez az ügyletes gyógyszertárban nem volt. Az ügyeletes gyógyszerész azt mondta ráérem reggel is bevenni, de én ebbe nem tudtam belenyugodni, így visszamentünk az ügyeletre, ahol felírták az Escapelle tablettát. Szerencsére ez volt a gyógyszertárban. Emellett el kell még mondanom, hogy az aktus a 13 napon történt, kb 7-8 napja múlt el akkor az előző menstruációm. A spermium 70% vagy még több ki is "folyott" belőlem, ha nem több, és még próbáltam kicsit ki is mosni amennyire tudtam. A tablettát maximum 40 percre rá be is tudtam venni. Igazából mellékhatásokat nem nagyon éreztem, nem volt hasmenésem, sem hányás sem. Kicsit görcsölt délelőtt az alhasam meg a derekam körül fájt, de ez így estére el is múlott. A kérdésem az lenne, hogy lehetek e terhes, vagy mivel a tablettát nagyon gyorsan be tudtam venni, így megbízható e és hatni fog e? Azóta csináltam két tesztet, mind a kettő negatív. De mivel peteérés környékén történt a dolog, így arra lennék kíváncsi, hogy ilyenkor is ugyanolyan hatékony e. Válaszát előre is köszönöm!

        WEBBeteg szakértő válasza a fogamzásgátlás témában

        Kedves Kérdező!

        A sürgősségi fogamzásgátló által nyújtott védelem kb. 80%-os, ezért főleg miután a ciklus közepén történt a baleset a terhesség sem kizárt. Abban az esetben ha a szokott időben nem jelentkezik a mensese, várjon még egy hetet, majd ismételje meg a terhességi tesztet. (most teljesen felesleges volt még tesztet csinálnia, hiszen ilyenkor még nem képes kimutatni a terhességet.)

        Üdvözlettel: Dr. Csóka Miklós 


         


           
         
         


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2008-11-21 10:58:42; Megválaszolva: 2011. augusztus 16., 07:55

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
      • Infografika és videó
      • Hirdetés