• Fogamzásgáló és tabletták

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Nő!Az lenne a kérdésem,hogy milyen tablettákat lehet szedni fogamzásgátlóval (novynettével)egyben!Csak egy pár érdekelne hogy a nurofen,mebukain spray és szopogatós tabletta,renni és malox savlekötők,esetleg paralen ami paracetamolt tartalmaz!Válaszát előre is köszönöm!

        WEBBeteg szakértő válasza a fogamzásgátlás témában

        Tisztelt Hölgyem!

        A fenti gyógyszerek mindegyike szedhető a fogamzásgátló tabletta szedésével együtt. Figyelmet érdemel a savlekötő, és bármilyen egyéb gyógyszer, ami megváltoztatja a gyomor savtermelését. Egyes gyógyszerek bevételét vagy korábban, vagy legalább 2 órával a savlekötők alkalmazása utánra kell halasztani. Mivel okozhat hasmenést, próbálja a fogamzásgátlót reggel, a savlekötőt pedig a délutáni, esti órákban alkalmazni.
        Ha bizonytalan egyes gyógyszerekkel kapcsolatban, akkor nyugodtan kérje ki a gyógyszerész véleményét. Ha orvos receptre ír fel gyógyszert, jelezze neki, hogy fogamzásgátlót szed, így biztonságos lesz a tabletta alkalmazása is.

        Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes szülész-nőgyógyász rezidens

         


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2008-08-24 16:40:15; Megválaszolva: 2011. augusztus 04., 11:45

      • Kérdések és válaszok a témakörben: