• Fogamzásgátló/gyenge vérzés

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kedves doktor úr! Az lenne a kérdésem, hogy 6 év kihagyás után újra mercilon fogamzásgátlót szedek. Ugyan a betegtájékoztatóban az van, higy azonnali a hatás de a párommal mi azóta is még szakítva védekezünk plusz. Tényleg hát azonnal a tabletta? Vagy csak a 2 levéltől biztos a hatás? Most vagyok a 7 napos szünet 6 napján tegnap elött "megjött" de nagyon gyengén mondhatnám, hogy alig és rózsaszínes Görcsölni most is görcsölök. Ez a gyógyszer miatt van? Elötte mindig görcsöltem és nagyon véreztem mindig! Kicsit aggódok emiatt... Tényleg hát azonnal a mercilon? Köszönöm ha válaszával mrgtisztel!

        Dr. Pétervári László válasza a Fogamzásgátlás témában

        A menstruációs vérzés első napján kezdte el a fogamzásgátló szedését akkor már az adott hónapban is védettséget biztosít,ha nem akkor kiegészítő védekezésre van szükség. A kővetkező hónap már rendben lesz. A fogamzásgátló szedése mellett a menstruáció általában kevesebb a gyógyszerhatás miatt. A görcsölés az lehetséges,az csökkenni fog.


        Kérdés: 2019. szeptember 05., 14:26; Megválaszolva: 2019. szeptember 06., 14:48

      • Kérdések és válaszok a témakörben: