Lehetek-e terhes

Jó reggelt! Április 27 óta szedek fogamzásgátlót, Roxanelle-t. Júniusban elakartam tolni a menstruációm két nappal, ezért két rózsaszín tablettával többet vettem be, amit az utolsó levél végéről vettem ki. Majd a placebo-kat. Viszont így a következő levélről csak 19 szemet vettem be, majd a placebo-kat. A menstruációm elég gyenge volt. Roxanelle helyett Altforalle-t kaptam, ezzel folytattam a szedést. Nem tudom hogyan nézhettem be ennyire, hogy 20-án kellett volna elkezdenem a szedést, de én 21-én kezdtem, azaz egy tabletta kimaradt, azt olvastam, hogy kimaradt tabletta esetén 7 napig kiegészítő fogamzásgátlást kell alkalmazni, ez megtörtént. A levélről már 13 szemet bevettem, viszont a problémám és a kérdésem is az lenne, hogy hajnalban szeretkeztünk a párommal és majdnem belém élvezett, kihúzta majd két óra múlva folytattuk, nem élvezett belém.. de attól tartok, hogy az előváladék is tartalmazhatott ondót és esetleg egy nem kívánt terhességhez is vezethet.. Szükséges sürgősségi fogamzásgátlót használnom? S ha igen, akkor utána hogyan szedjem tovább a tablettákat? A választ előre is köszönöm!

Dr. Pétervári László válasza Fogamzásgátlás témában

A leírtak alapján a terhesség nem valószínű.

Több ciklusban alkalmazta a fogamzásgátló készítményt.Folytassa a megkezdett fogamzásgátló szedését az előírásnak megfelelően.

Kérdés: 2018. augusztus 03., 07:34 ;Megválaszolva: 2018. augusztus 06., 20:31
Kérdések és válaszok: Fogamzásgátlás
Fogamzásgátló
NuvaRing első használat
Fogamzásgátlás
Fogamzásgátlás
Fogamzásgátlás