Escapelle és pecsételés

Kedves Doktorúr/Doktornő! Elsősorban megnyugtatásért fordulok most Önhöz.... Pontosan 1 hete délelőtt kiszakadt az óvszer. Ez a ciklusom 13. napja volt. Hozzátenném, hogy a ciklusom ÁLTALÁBAN nem 28 hanem 30 napos szokott lenni, néha 31. Az eset megtörténte után, 2 óra múlva már bevettem az Escapelle-t. Fejfájást, hányingert tapasztaltam a gyógyszer bevétele után, és nagyon sok pattanás jött ki rajtam (mindig a menstruáció előtt szoktak kijönni) . Most vagyok a ciklus 20. napján és az elmúlt pár napban (2-3) gyenge alhasi fájdalmaim is vannak, ma pedig pecsételő vérzést észleltem (keveset) Kicsit utánaolvastam a dolognak, és rendesen megijesztett az, hogy sokan hasonlót tapasztalnak beágyazódáskor. Ugyanakkor a gyógyszer mellékhatása is lehet e vérzés, legalábbis a betegtájékoztató szerint. Nem tudom, hogy a gyógyszer még most is hat-e vagy hogyan működik pontosan. Önnek mi a véleménye? Először történt ez meg velem és valószínű hogy soha többet nem fogok csak óvszerrel szeretkezni mivel az elmúlt 1 hét is olyan idegeskedéssel telt, hogy azt még egyszer nem kívánom átélni. Köszönettel:

Dr. Törő Bálint válasza fogamzásgátlás témában

Tisztelt Kérdező!

Az esemény utáni tabletták kb. 80 % -ban tudják megakadályozni a terhességet. Tekintettel arra, hogy nagy mennyiségű sárgatest hormont tartalmaznak, huzamosabb ideig történő alkalmazása nem ajánlott. A pattanások megjelenése a sárgatest hatás következménye. A gyógyszer hatóanyaga általában egy hét alatt kiűrül.

Javaslom, ha ennyire aggódó, hogy inkább a kombinált, 21 napos tablettákra térjen át. Gondolom, hogy nyugodtabbak lesznek az éjszakái.

A kombinált tabletták peteérés felfüggesztő hatása 95%-os. Helyes szedése alatt nem kívánt terhesség nagy biztonsággal nem jön létre.

Üdvözlettel:

Dr. Törő Bálint

Kérdés: 2013. január 09., 15:42 ;Megválaszolva: 2013. január 12., 11:27
Kérdések és válaszok: Fogamzásgátlás
Fogamzásgátló
NuvaRing első használat
Fogamzásgátlás
Fogamzásgátlás
Fogamzásgátlás