fogamzásgátlás

Tisztelt Doktor Úr! 39 éves két gyermekes anya vagyok, Tri-regol fogamzásgátlót szedtem, melyet nőgyógyász javaslatára hagytam abba. Kérdésem, hogy milyen fogamzásgátlót javasol amely biztonságos? Én a spiráltól idegenkedem, szeretném a véleményét kikérni a PHARMATEX hüvelykrémről és kúpról. Jelenleg gumi óvszerrel védekezünk de ez elég macerás. Köszönettel: Mónika

Dr. Törő Bálint válasza fogamzásgátlás témában

Tisztelt Kérdező!

Az Ön által használt Pharmatex hüvelykrém és kúp helyi hatást kiváltó fogamzásgátló szer.

Hatását a sperma sejtek bénításával éri el. Megnehezíti a spermium sejtek bejutását a méhbe és így a fogamzást meggátolja. Sajnos a biztonsága nem éri el kombinált fogamzásgátló tabletták hatásfokát ám kétségtelen, hogy ennek a szernek szövődménye, illetve az egészséggel kapcsolatos kockázata elhanyagolható.

Véleményem az, hogy az Ön esetében nem járna nagy kockázattal a krém és kúp használata. Javaslom, hogy a peteérés várható idejének hetében még így se éljenek szexuális életet.

Ezt úgy kell kiszámítani, hogy a várható menses időpontjától visszafele számol 14 napot és e nap előtt 3 és utána 3 napig kerüljék a szexet.

Üdvözlettel:

Dr. Törő Bálint

Kérdés: 2013. január 02., 13:56 ;Megválaszolva: 2013. január 03., 17:03
Kérdések és válaszok: Fogamzásgátlás
Fogamzásgátló
NuvaRing első használat
Fogamzásgátlás
Fogamzásgátlás
Fogamzásgátlás