Jangee tabletta

Tisztelt Dr. Nő/Úr! Kérdésem a Jangee fogamzásgátló tablettával kapcsolatos. Most kezdtem a fent említett gyógyszer szedését, a legelső levélnyi tablettát vettem be, kiegészítő védekezést alkalmaztam mindvégig. Úgy tudom a következő hónapban már nem szükséges alkalmazni ezeket a módszereket, mert már kialakult a védelem a nem kívánt terhességgel kapcsolatosan. Ehhez szeretnék kérni megerősítést, esetleg tanácsot, plusz információt. Fő kérdésem az lenne, hogy mennyire befolyásolja az alkohol a gyógyszer hatékonyságát, illetve mennyi az az alkoholmennyiség (már ha ezt meg lehet ilyen módon határozni) amely esetében újra szükséges alkalmazni a kiegészítő védekezési alternatívákat? Válaszát előre is köszönöm. Tisztelettel: Egy kíváncsiskodó hölgy

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Pétervári László válasza fogamzásgátlás témában

Igen a második hónapban már nincs szükség kiegészítő védekezésre.

Alkalomszerű alkoholfogyasztás a tabletta biztonságosságát nem csökkenti, a hatást nem befolyásolja. Azonban itt is figyelni kell az esetleg hirtelen, nagy mennyiségű alkohol elfogyasztását követő kellemetlen állapotokra, mint például a hányás. Kutatások szerint a gyógyszer bevételét követő 5-6 órán belül bekövetkező bélrendszeri tünet gátolja a felszívódást, így problémát okozhat a hatásosság kérdésében.

A tabletta bevételét követő egy órán belüli hányás a tabletta felszívódásának teljes hiányával járhat, emiatt fontos ezzel a ténnyel kalkulálni és a tabletta leíratában található utasításokat követni. Mivel a hüvelygyűrű esetén nem a gyomorban történik a hatóanyag felszívódása, a hányás/alkoholfogyasztás nem befolyásolja a hatékonyságot. Alkoholfogyasztás esetén nem csökken a hatékonysága a méhen belüli eszközöknek (a hormont tartalmazó változatnak sem) , a spermicideknek és a barrier módszerek többségének sem. E két utóbbi esetén azonban alkoholfogyasztás esetén jelentősen megnő a hibás használat aránya és így a nem kívánt terhességek és szexuális úton terjedő fertőzések aránya is.

Fontos megemlíteni, hogy alkoholfogyasztás mellett bekövetkezett terhesség és esetleges újabb alkoholhatás jelentősen károsíthatja a magzatot, így mindenképpen javasolt az alkohol bevitel tényét az orvossal közölni.

Kérdés: 2012. október 03., 19:09; Megválaszolva: 2012. október 04., 23:28
Kérdések és válaszok: Fogamzásgátlás
Fogamzásgátlás
Fogamzásgátlás
Fogamzásgátlás
Fogamzásgátló
Fogamzásgátló tabletta wu long anti...