43 évesen fogamzásgátló

Tisztelt Doktornő! Hormonproblémák (két menstruáció közötti vérzés több napon át) miatt fogamzásgátlószert kellene szednem. Én még soha nem szedtem. Ám a korom miatt - 43 éves vagyok - az orvosom csak progeszteront, egészen pontosan dezogesztrelt tartamazó tablettát írt fel. Ezt három hónapig kellene szednem, hogy megnézzük, ez idő alatt is fennáll-e a menstruációs zavarom. Ezzel az orvosom szeretné megelőzni a méhtükrözést. Illetve kipróbálni, hatásos-e a dolog, mert akkor Mirena nevű belsőleg ható fogamzásgátlószert tennénk fel. Csak az kicsit drága ahhoz, hogy annak megvétele után derüljön ki, használ-e vagy nem. Kérdésem, ha nem dohányzom, nem vagyok elhízva, akkor van veszélye a csak progeszteront tartalmazó tablettának? Egyszer már csináltak nálam egy vizsgálatot, nem találtak nálam trombózishajlamot genetikailag és a vérképem alapján sem. Nagyon köszönöm előre is a válaszát. Kata

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Pétervári László válasza fogamzásgátlás témában

A vérzési rendellenesség kezelése akkor jön szóba gyógyszerrel, ha a "két menstruáció közötti vérzés több napon át" oka szövettanilag igazoltan csak hormonprobléma miatt van.

A gyógyszeres kezelésnek az egyéb leírtak alapján ellenjavallata nincs.Ösztrogén hormon túlsúlya jellemző erre a változókor kezdetére.Ezért a progeszteron kezeléssel egyensúlyozható.

Kérdés: 2012. július 16., 13:41; Megválaszolva: 2012. július 17., 20:09
Kérdések és válaszok: Fogamzásgátlás
Fogamzásgátló tabletta csere
Fogamzásgátló
Fogamzásgátló hasmenés esetén
Mi a teendő?
Fogamzásgátlás