• Actinomycosis

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Üdvözlöm.Gáspár Hajnalka vgyok 37 éves Szlovákiából.2hete szedték ki a manduláim actinomycosist találtak az egyikben ma kezdtem el az antibiotikum kezelést,ami 3 hónapig tart dalacin 300 naponta 3*.aggódom ,milyen kárt okozhat a szervezetemben.nem tudom napra mennyire mehetek kirándulni készültünk,vagy esetleg meg e lehet szakitani a kúrát?5éve szedek gyogyszert szivritmuszavarra szivizomgyulladas után tavaly 1 hétig feküdtem az idegosztályon,de pontos dg nincs.volt 1 ájulás,3-4alkalommal perforális látótérkiesés,1afázia egymástól függetlenül külömbözõ idõben kb 1 hónap alatt.ct ,mr negativ.TIA ,migrén aura,vagy epilepszia.verhigitót szedek.nem okozhatta esetleg a baktérium?egyáltalán veszélyes e?mit okozhat?öszönöm.tisztelettel.Hajnalka

        Dr. Szanyi Andrea válasza a actinomycosis témában

        Kedves Kérdező ! Az idegrendszeri panaszait nem az actinomycosis okozta. Amennyiben igazolták a fertőzést, annak hosszantartó antibiotikus kezelése szükséges. Az antibiotikumkezelésnek sajnos lehetnek mellékhatásai, főként a normál bélflórát károsíthatja. Ezért ennek kivédésére probiotikum szedése ajánlott. Az antibiotikumot az előírt adagban és ideig szükséges szedni, megszakítás nélkül. Nyugodtan menjen kirándulni, amennyiben a szívritmuszavara a fizikai terhelhetőségét nem korlátozza.


        Dr. Szanyi Andrea
        belgyógyász, háziorvos, geriáter Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Szanyi Andrea
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. június 14., 14:59; Megválaszolva: 2011. június 16., 19:29

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
      • Infografika és videó
      • Hirdetés