Hőemelkedés ízületi bajok, mandulaműtét után

Tisztelt Doktor úr! 2015 januárban elkaptam egy agresszív felső légúti betegséget, amibe mindig visszaestem és nem tudtam kigyógyulni, izomfájdalmaim gyengeség érzet, fejfájás, baloldali szem illetve orr fájdalom gyötört, az felírt antibiotikumok ideig óráig használtak kicsit. Fül orr gégészeten krónikus mandula gyulladást állapítottak meg, mert a mandulák hegesen fixáltak voltak, valamint nyomásra híg genny ürült belőlük.Vérvételeknél az AST 200alatt volt, valamint a reuma faktor is negatív volt. Kínomban egy felső letört gyökér kezelt fogat is kihúzattam, hogy nem e az csinálja a problémát, ott azt mondta a szájsebész főorvos hogy fogászatilag minden rendben. De a probléma nem szűnt meg, és körülbelül 5hete kiműtötték a garatmanduláimat amikből a folyékony gennyet nem sikerült kiölni, a műtét helyi érzéstelenítésben történt, antibiotikumot sem intravénásan sem orálisan nem kaptam műtét közben sem utána, kb 5 nap után hazaengedtek, és akkor kezdtem el felfigyelni arra hogy mindkét térdem elkezdett sercegő hangot adni mostmár ropog is, és egyre több ízületem (könyök, boka, csukló, váll kattog) , műtét előtt semmi baj nem volt velük, egészséges erős ízületeim voltak, most a térdem is nagyon gyenge, valamint műtét óta folyamatos kb 37, 5fokos hőemelkedésem van, éjszakánként kiver a víz akkor lemegy a testhőfokom kb.36.8fokra. Műtét előtt nem volt hőemelkedésem, sőt igazából mióta eszemet tudom nem tudtam belázasodni mindig 36.6fok volt a testhőm. A műtéti seb már begyógyult, de továbbra sem érzem magam jól, úgy érzem mintha műtét alatt vagy utána befertőzte volna a szervezetemet valami, a szövettan sugárgombát mutatott ki a mandulákban.Tudom, hogy mandula műtét után bizonyos tünetek felerősödhetnek, csak az a baj hogy előtte semmi ízületi panaszom nem volt, most pedig ahogy telik az idő a helyett hogy jobb lenne egyre rosszabb.Háziorvosom javaslatára Augmentin duo 1g-ot szedek 3x1-et de semmi változás.Ön szerint merre kellene indulni, mi a véleménye erről a dologról? Valamint 2009 óta emelkedett, májenzimeim is vannak, amit zsírmájnak tulajdonítottak, de ez soha nem okozott panaszt tünetileg.a gpt kb. háromszorosa a megengedett értéknek. Válaszát előre is nagyon köszönöm: András

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Lakos András válasza actinomycosis témában

Valóban előfordulhat a garatmandula eltávolításakor a mandulákban lévő mikrobák szóródása. Jó lenne látni a szövettani leírást, amiben a sugárgombát találták. A sugárgomba előfordulhat az egészséges szájüregben is, tehát nem biztos, hogy ez a kórokozó. Mindent el kellene követni, hogy kórokozót izoláljanak. A sugárgomba egy anaerob baktérium, tehát csak speciális körülmények között tenyészthető, a mintavétel is csak különleges eszközökkel lehet sikeres. Vagyis felkészült intézményben lenne értelme a vizsgálatoknak (László Kórház? ) . Az Augmentin nem a legjobb választás, ha erre a kórokozóra célzunk. Tudnom kellene, milyenek most a gyulladásos leletek a vérképében.

Kérdés: 2015. május 24., 18:53; Megválaszolva: 2015. május 25., 12:00
Kérdések és válaszok: Fertőző betegségek
Lehet poszt-COVID?
Nemi herpesz
Elég-e a koronavírus elleni...
3 éve hőemelkedés
Sputnyik oltási reakció