Hirdetés
      • Nemi herpesz lehet az ajak herpesztől?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Üdvözlöm! Azt szeretném kérdezni, hogy a nemi herpesz ki alakulhat-e a nő részéről, úgy, hogy a női nemi szervét ajkammal érintem. (biztos tudja, mire gondolok) Sajnos én ajak herpeszre nagyon érzékeny vagyok.(bár nemi herpeszem nincs) Bárkitől, akár egy mosatlan pohár után is rögtön elkapom, majd ha elmúlik, és nem kapok el újabb fertőzést, valamilyen úton, módon, gyakorlatilag hónapokig-évekig nincs herpeszem. Ezt azért is kérdezem, mert az új partneremtől (ajak) herpeszes vagyok, és attól félek, hogy visszafertőzhetem őt a nemi szervén. Vagy ha a partnerem miatt lettem (ajak) herpeszes, akkor azt én nem tudom vissza fertőzni?(ezáltal nemi herpeszt okozni neki) Vagy ha épp nincs (ajak) herpeszem, akkor nem okozhatok a partneremnek fertőzést? Előre is köszönöm válaszát.

        WEBBeteg szakértő válasza a herpesz témában

        Kedves Uram! Az ajakherpesz átvihető a nemi szervekre kontakt módon, orális szexszel. Ha a barátnőjének ajakherpesze van, attól még neki kontakt érintkezés nélkül nem lesz nemi herpesze, mert az csak a környéki dúcokban húzódik meg, nem terjed a szervezeten belül a nemi szervekig.


        WEBBeteg szerkesztőség

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010. augusztus 12., 21:01; Megválaszolva: 2010. augusztus 13., 14:08

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Infografika és videó
      • Hirdetés