Gonorrheaval kapcsolatos kérdések!

Üdvözlöm!

Lenne egy pár kérdésem a betegséggel kapcsolatban!

A gonorrheát csak nemi úton lehet elkapni, vagy van más esély is a megfertőződésre, pl közös munkahelyi wc?

A fertőzés kimutatásához laboratóriumi tenyésztés szükséges ami 1-2 hétig eltarthat vagy kimutatható 1-2 órás tesztelés után mikroszkópikus vizsgálattal?

A fertőzés lappanghat-e hosszabb ideig 1-2 évig minimális tünetekkel?

Gumi használata teljes mértékben védelmetnyújt a fertőzés ellen?

Válaszát előre is köszönöm!

Szép napot!

WEBBeteg Szakértő válasza gonorrhoea témában

A gonorrhea sexuális úton terjedő betegség, ennek megfelelően a közösülés módjai szerint a szájat, a torkot a végbelet, hüvelyt, férfi nemi szervet egyaránt. A fertőzött anyáról szülés közben átterjedhet az újszülöttre is. Megelőzésének legjobb módja a szexuális érintkezés mellőzése egy fertőzött partnerrel. Akik tudják, hogy fertőzödtek, azoknak gyógyulásukig minden szexuális érintkezést szüneteltetniük kell, Az elsõ tünetek férfiakban a fertõzõdést követõ 2-10. napon, míg nõkben a 7-21. napon jelentkeznek. A diagnózis felállítása a baktérium mikroszkóp alatti azonosításával azonnal megtörténhet., Mintavétel történhet a hímvesszõbõl, illetve a méhnyakból ürülõ váladékból, bár nõk esetén ez nem mindig vezet eredményre. Alkalomszerű szexuális kapcsolatok esetén a kondom nyújt megbízható védelmet, ha mindig és szabályosan használják.

Megválaszolva: 2010. április 15.

Kérdések és válaszok: Fertőző betegségek

Rejtélyes gonorrhea fertőzés tünetek...
Tisztelt Doktornő! A segítségét szeretném kérni! 7-8 évvel ezelőtt az exem herpeszvírussal fertőzött meg nemi úton, ami akkor kétszer egymás után is kijött,...
A kankó nemi úton kívül is fertőzhet?
1 hete megállapították a nemi gondozóban a fertőzést. Én nem voltam mással csak párommal és állítólag Ő is csak velem. Régebben voltak félre lépései, de...
Gonorrhea Dns
Tisztelt Doktor Úr! Szeretnék érdeklődni a Gonorrhea Dns és a Gonorrhea ab vizsgálatokról.
Az augmentin alkalmas a gonorrhoea...
Tisztelt Doktor úr/nő! Azzal a kérdéssel fordulok önhöz, hogy néhány hónappal ezelőtt volt egy partnerem akivel védekezés nélkül létesítettünk sexuális...
Trippert kaptam
Jo napot kívánok. Azt szeretném kérdezni, ha a feleségem kapott puszit egy tripperestol, de o a fogorvostol jott és a páromnak vérzett a szája széle el-e...
Bakteriális intim fertőzés átadható?