• CMV IgG érték értelmezése

        Legfrissebb cikkek a témában
        Nincs találat!
         

        Tisztelt Doktornő/Úr!

        13 hetes terhesen vérvizsgálatot végeztek nálam, hogy átestem-e toxoplasma és CMV fertőzésen. A toxoplasma IgM és IgG negatív lett, a CMV IgM negatív, de a CMV IgG 1, 70 IU/mL pozitív. Azt mondták, hogy ez azt jelenti, hogy régen estem át a fertőzésen, ezért található a véremben ellenanyag nyoma.

        Az után érdeklődnék, hogy az 1, 70 IU/mL érték mennyire régi fertőzésre utal? Bőven a fogantatás előtt vagy lehet, hogy már utána estem át rajta?

        Ha már terhesen, milyen egyéb jelei lehetnek, hogy gond lesz a babámnál?

        Válaszát előre is köszönöm!

        Tisztelettel, cimbora 77

        WEBBeteg szakértő válasza a CMV témában

        Tisztelt Hölgyem!

        A CMV IgG értéke alapján nehéz pontosan megítélni, mikor zajlott le a gyulladás, de az IgM negativitása alapján bizonyára nem a közelmúltban. Az emberek nagy százaléka általában tünetmentesen esik át a fertőzésen. Megítélni pontosan csak akkor lehet, ha történik esetleg még egy szerológiai vizsgálat, az elsőhöz képest 6-10 hétre, és össze lehet vetni a két értéket, van-e változás benne. Nyugodjon meg, a babánál ezek alapján nem merül fel fertőzés.

         

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010-02-05 11:18:08; Megválaszolva: 2010. február 05., 11:18

      • Kérdések és válaszok a témakörben: