CMV vírus.

Üdvözlet.

 

Pár hónapja megfázva volta, amire kaptam antibiotikumot, majd mivel a hőemelkedésem nem szűnt meg, és a törkom is nagyon gyulladt maradt újra kaptam egy antibiotikumot.

Sajna a hőemelkedés nem szűnt, álltalában 37, 2-37, 8, de már néha, decemberben lázra is felment, néha 38, 8-ig.

Aztán egyre többet gyengélkedtem, állandóan fáradt volta, mint aki mindig aludna, gyengeségérzés is egyre többször előjött. Majd karácsony körül a gyomrom teljesen érzékennyé vált, alig birtam enni, hányinger, stb. Csináltak UH vizsgálatot, de ott nem találtak semmit. Majd elküldtek hematologiára, ahol elvileg a vérvizsgálatok alapján a Leletemre CMV virus fertőzés gyanuját irták.

HCV AT 0, 08     negatív

CMV IgM 28, 1    kétes

CMV IgG  2, 10    pozitiv

EBV IgM  <10.0   negativ

VCA IgG    394, 0   pozitiv

szóval akkor ezek az eredmények alapján 100%-ra kijelenthető ez a fertőzés?

közben volt egy 3-4-5 nap, amikor 40fokos lázam is volt, de egyenlőre megint nap, mint nap hőemelkedésem van. Kicsit félek, mert voltam  melkas, és hasi CT-n is, de elvileg semmit nem találtak, azaz csak Lépmegnagyobbodást, és májmegnagyobbodást.

de igazából 1 májra kapott gyógyszeren kivül semmit nem kaptam (legalon).

Meddig tarhat ez az állapot, mit tudok tenni, hogy ne nagyon jöjjenek elő szövődmények, mert elég sok szövődményéről olvastam. Természetes az, hogy kb 3 hét alatt 75Kg-ról 68-ra fogytam már?

ma voltam eredményért, de, amit kaptam papirt abból nem igazodok ki, hogy van-e javulás. Qualitativ vérkép: Se 49  Ly 31  St 8  Mo 2  Var.ly 10%

 

Köszönöm.

Dr. Bogdán Aurél válasza CMV témában

Tisztelt Hölgyem/Uram! A leletei és a klinikai kórlefolyás alapján valóban valószínű a CMV fertőzés. A vírus nagyon le tudja gyengíteni az immunrendszert, és a fertőzés kiterjed a májra, lépre. Nem tudom, milyenek voltak a májfunkciók, bizonyára emelekedettek. A fáradékonyság a vírusfertőzés következménye, és főként az, hogy következményes májgyulladás kísérte. Ehhez pihenés kell, sok-sok pihenés. Eltarthat több hónapig is, remélhetőleg, ha a májfunkciók rendeződnek, a fertőzés is lezajlik, és Ön is jobban lesz. Fontos, hogy sok szénhidrátot tartalmazó ételt egyen, és fizikai munkát, sportot semmit ne csináljon még 1-2 hónapig. És ami a legfontosabb: szoros orvosi követés, ellenőrzés! Gyógyulást kívánok!

Megválaszolva: 2010. január 29.

Kérdések és válaszok: Fertőző betegségek

Cmv eredmény értelmezése
Üdvözlöm Dr Úr! 15 hetes várandós vagyok. A héten volt 2 cmv tesztem, melynek az eredményei az alábbiak: Igm: 0,91 Ref: <0,8: negative, 0,8-1: kétes...
CMV vírus
Jó napot kívánok. 23 hetes terhes vagyok. 20.héten voltam, második genetikai ultrahangon. A baba agykamrája 8,40-9,50 lett. Kérdeztük az orvost, hogy ez jó...
Kell e aggódnunk?
Tisztelt Doktor úr, 39 eves vagyok, első gyermekünket várjuk, a 21. hétben járok. Eddig 3 x nézettem TORCH panelt mivel hajlamos vagyok túlaggódni...
CMV fertozottseg terhesseg alatt
Tisztelt Szakértő! 27 hetes kismama vagyok, most készült egy vérvizsgálat, mely szerint a CMV Igg és CMV igm értékem is pozitív. CMV igg: (27 mol) pozitív...
CMV IgG érték értelmezése
Tisztelt Doktornő/Úr! 13 hetes terhesen vérvizsgálatot végeztek nálam, hogy átestem-e toxoplasma és CMV fertőzésen. A toxoplasma IgM és IgG negatív lett, a...
Bakteriális intim fertőzés átadható?