Mononukleózis

Tisztelt doktornő/úr!

Mononukleózist állapítottak meg nálam még június elején. Lázas voltam, bedagadt a szemem, megduzzadtak a nyirokcsomóim, fájt a fejem, a torkom és a fülem, hánytam. A laboreredmény LDH: 828, GOT: 171, GPT: 279, Gamma GT: 239, Alkalikus foszfatáz: 581, és Összbilirubin: 18 lett. A tüneteim két hét alatt megszüntek és az újabb laborvizsgálaton már csak a GPT-bem és a Gamma GT-ben volt eltérés(előbbi 43, utóbbi 96) . Májkímélő diétán voltam és vagyok. Az lenne a kérdésem, hogy alkoholt mennyi ideig nem fogyaszthatok és a diétát meddig kell tartanom? Az interneten azt olvastam, hogy alkoholt még fél évig nem szabad fogyasztani, tényleg így van?

Segítségét előre is köszönöm!

WEBBeteg szakértő válasza mononukleosis témában

Kedves Kérdező!

Az alkohol károsítja a májat. Kis- és nagy mennyiségben egyaránt. A vírus károsította a máját. Határozottan, ahogy a laborértékek jelezték. Regenerálódnia kell, ehhez békén kell hagyni, méregmentesen. A fél év alkoholtilalom reális. Májkímélő diétát a laborértékek normalizálódásáig célszerű tartani.Üdvözlettel: Dr. Gócs Viktor, infektológus

WEBBeteg szakértő
WEBBeteg szerkesztőség
Kérdés: 2009. július 13., 08:57; Megválaszolva: 2009. július 13., 08:57
Kérdések és válaszok: Fertőző betegségek
Mononucleosis
Tisztelt Doktor Nő/Úr! A lányomnál agusztus elején állapították meg a mononukleózist. Jelenleg még mindig a bal borda ív alatt érez fájdalmat...
Veszettség
Koronavírus terjedése
HPV Otthoni kezelése
Veszettség kockázata