tüszős mandulagyulladás, rossz májfunkció

Tisztelt Doktor Úr! Torokfájásomra először Cefzil 500-at kaptam a háziorvosomtól. Azonban a gyógyszer beszedése után állapotom rosszabbodott, tüszős mandulagyulladás alakult ki. Erre Savulont kaptam, de 3 nap szedés után az állapotom még mindig nem javult, és kiütések jelentek meg az egész testemen. Ezután a füll-orr-gégész vérvételre küldött, és egy másik fajta antibiotikumot, Fromilid 500-at írt fel. A vérvizsgálat során a májfunkciók rosszak lettek, a GOT (ASAT) , GPT (ALAT) , szérum alkalikus phosphatase, Gamma-GT értékek a háziorvosom szerint magasak lettek, így beutalt belgyógyászatra. Ezen kívül még a fehérvérsejt szám lett magas. Kérdésem az lenne, hogy ezek az eredmények, illetve a tüneteim nem utalhatnak esetleg mononukleózisra? A füll-orr-gégész gyanakodott erre, ezért ennek a vizsgálatát is kérte, azonban ez az eredmény még nem készült el. Valamint esetleg a magas májértékeket nem okozhatta esetleg a sok antibiotikum? Egyébként a közérzetem nem rossz, tudok rendesen enni és inni is, úgy érzem, már a torkom is javulásnak indult, azonban az még mindig fáj. Nem szeretném, ha emiatt tévesen beutalnának a kórházba. Válaszát előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

    Nincs találat!

Dr. Plósz János válasza Mononukleosis témában

A mononukleosis kézenfekvő diagnózis, ebbe az összes tünet beleillik, a torokpanaszoktól a kiütéseken át a májenzim-emelkedésig. Véleményem szerint a laboreltéréseket a vírusfertőzés okozza, az antibiotikumokra én nem fognám (ilyen rövid idő alatt nem szoktak májproblémát okozni) .

Kérdés: 2015. január 21., 17:58; Megválaszolva: 2015. január 21., 18:53
Kérdések és válaszok: Egyéb
Kaphatok covid vakcinát? és melyik...
Folyamatos Szédülés
Várható-e javulás...
Pfizer covid vakcina
Folyamatos Szédülés