• HIV-fertőzött lennék?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        62 éves koromban ˇfélre léptemˇ, ami történt: 66, azaz kölcsönös orális szex. kb.5 alkalommal. Tehát megfertőződhettem, ha a hölgy fertőzött volt. Ennek már 3-4 éve. Az első félrelépés óta, de azelőtt is jó 3-4 éve a feleségemmel nem volt nemi kapcsolat, s nem is lesz. Éppen ezért, miatta lett a félrelépés. Ami azóta történt, s ami miatt írok: Két éve afta volt a számban, egyszer megismétlődött az idén. Tavaly az államon volt gombás fertőzés. Az előbbin mindkét alkalommal a Corsodyl segített, viszonylag gyorsan, ami az utóbbit illeti: már a neogranormon-nal történt kenegetésre is javulás állt be, a gyógyszeres kezelés viszont 3 héten belül teljesen meggyógyított, s azóta sincs panaszom.Kérdéseim a következők lennének: Az aftákat illetően:műfogsorom van, amelynek alsó részét ha szilárd ételt fogyasztok gyakran kiveszem, s nem mindig van lehetőség megtisztitva visszatenni.Keletkezhetett e ebből kifolyólag afta? Mivel körömgombám már több mint 10 éve létezett, milyen összefüggés lehet az állon történt megjelenéssel? Mivel a sarkam is elég gyakran volt "repedt", kézzel sokat matattam ott, létezhet-e, hogy kézzel vittem az államra a gombát? S végül: van-e, és mekkora esély van rá, hogy mindezek hiv-fertőzés tünetei? Válaszukat előre is köszönöm. Tisztelettel: Pintér Antal

        WEBBeteg szakértő válasza a HIV-fertőzés témában

         

        Kedves Antal!

        Az aphta lehet műfogsorviselés következménye is. A körömgombát és az áll gombás fertőzését ugyanaz a gombafaj is okozhatta, de más gombafaj is, bár tény, hogy közvetlen átvitel elképzelhető. A gombás fertőzések nagyon gyakori bőrgyógyászati kórképek a nem-HIV fertőzöttek körében is, de javaslom, hogy egy HIV-teszt elvégzése miatt keresse fel a területileg illetékes bőr- és nemi gondozót, a teszt anonim.

        Üdvözlettel: Dr. Csuth Ágnes, háziorvos


        Dr. Csuth Ágnes, családorvos
        Itt kérdezhet További orvosok

        Kérdés: 2009-07-06 12:00:24; Megválaszolva: 2009. július 06., 12:00

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Kedves Doktornő! Toxoplasma laboreredmény értékelésében szeretném a segítségét kérni. Jelenleg 6 hetes terhes vagyok, januárban már volt egy toxoplasma labor, ami akkor friss fertőzésre utalt, és el is vesztettem a babát. Annak az értékei:...
        Tisztelt Doktor Úr, Doktor nő! A pénteki nap folyamán egy hajléktalan hölgy segített nekem, mert bajba kerültem. Megkért, hogy cserébe vegyek tőle egy újságot, amit árult.... megtettem, viszont a kezem kissé hozzáért az övéhez és ugye az...
        Üdvözlöm Nemrég írtam Önöknek hogy kislányom szerintem övsömörös. Tegnap elvittem orvoshoz és valóban az...egy durván 3cm és csík van melllkasa és a hasa között oldalt összesen 13 hólyagból áll. Inkább csak viszket neki néha,...
        Üdvözlöm A kislányom 9 éves a a hasa és a mellkasa között az oldalán kb 2 cm csíkban 12 db kicsi hólyagot fedeztem fel. Viszket neki néha és néha ég neki. Naponta max 2-3 alkalommal. Fájdalma nincs.Félek hogy övsömör de leginkább azért...