HIV-fertőzött lennék?

62 éves koromban ˇfélre léptemˇ, ami történt: 66, azaz kölcsönös orális szex. kb. 5 alkalommal. Tehát megfertőződhettem, ha a hölgy fertőzött volt. Ennek már 3-4 éve. Az első félrelépés óta, de azelőtt is jó 3-4 éve a feleségemmel nem volt nemi kapcsolat, s nem is lesz. Éppen ezért, miatta lett a félrelépés., Ami azóta történt, s ami miatt írok: Két éve afta volt a számban, egyszer megismétlődött az idén. Tavaly az államon volt gombás fertőzés. Az előbbin mindkét alkalommal a Corsodyl segített, viszonylag gyorsan, ami az utóbbit illeti: már a neogranormon-nal történt kenegetésre is javulás állt be, a gyógyszeres kezelés viszont 3 héten belül teljesen meggyógyított, s azóta sincs panaszom. Kérdéseim a következők lennének: Az aftákat illetően: műfogsorom van, amelynek alsó részét ha szilárd ételt fogyasztok gyakran kiveszem, s nem mindig van lehetőség megtisztitva visszatenni. Keletkezhetett e ebből kifolyólag afta? Mivel körömgombám már több, mint 10 éve létezett, milyen összefüggés lehet az állon történt megjelenéssel? Mivel a sarkam is elég gyakran volt "repedt", kézzel sokat matattam ott, létezhet-e, hogy kézzel vittem az államra a gombát? S végül: van-e, és mekkora esély van rá, hogy mindezek hiv-fertőzés tünetei? Válaszukat előre is köszönöm. Tisztelettel: Pintér Antal

Dr. Csuth Ágnes válasza HIV-fertőzés témában

  Kedves Antal! Az aphta lehet műfogsorviselés következménye is. A körömgombát és az áll gombás fertőzését ugyanaz a gombafaj is okozhatta, de más gombafaj is, bár tény, hogy közvetlen átvitel elképzelhető. A gombás fertőzések nagyon gyakori bőrgyógyászati kórképek a nem-HIV fertőzöttek körében is, de javaslom, hogy egy HIV-teszt elvégzése miatt keresse fel a területileg illetékes bőr- és nemi gondozót, a teszt anonim.Üdvözlettel.

Megválaszolva: 2009. július 06.

Kérdések és válaszok: Fertőző betegségek

El lehet-e igy kapni a HIV-et?
Tisztelt Doktor Úr! Sajnos történt egy közös maszturbáció egy ismerősömmel, ő pedig elélvezett és kb. másfél-2 perc után hozzáért egy pillanatra a péniszemhez...
Bakteriális intim fertőzés átadható?
Hepatitis B
Tisztelt Doktornő! Most ismerkedek egy férfival, csókig jutottunk. Ezt követően mondta el, hogy jópár éve hepatitis B fertőzöttséget diagnosztizáltak nála,...
Clamydia terjed e fürdővízzel?
Tisztelt Doktornő/Doktor Úr! Szeretném tudni, hogy Clamydiával diagnosztizált szülő fürdővízzel átadhatta-e a kórokozót gyermekének? Válaszát köszönöm.
Hpv fertőzés során, hogyen lehet...
Kedves doktor úr, HPVt diagnosztizáltak nálam le, három héttel ezelőtt, valószínűleg a páromnál is jelen van. Két héttel ezelőtt megkaptam a HPV elleni...
HIV érték laborvizsgálat
Tisztelt Doktor Úr! Azt szeretném kérdezni Öntől, hogy a csatolt lelet teljesen negatív? Megnyugodhatok (az aktus után egy hónappal készült a labor)? Az...