• Mi a Primer EBV fertőzés?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Jó napot kívánok!

        Kislányom/3 éves múlt/ ételallergiás.Tej, tojás, szója, rizs és citrusmentes diétán van.

        Április közepén voltunk controll vizsgálaton és a vérvizsgálat alapján azt írták, hogy

        Primer EBV fertőzés/korai szakasz/.GOT:35U/l, Cytomegalovírus IgM ELISA0, 314,

        Cytomegalovírus IgG ELISA 0, 000IU/ml, Epstein-Barr IgM ELISA 64, 473AU/ml,

        Epstein-Barr IgG ELISA 289, 957 AU/ml, Epstein-Barr Nukleáris ellenanyag IgG

        154, 346 AU/ml. Azt írták Primer EBV fertőzés.

        Mit jelent ez? Szeretnék többet tudni róla!

        Körzeti orvosunk azt mondta, hogy meg kellett volna ismételni a vérvételt 2 hét múlva, mert igencsak valami kis gyulladása, fertőzése lehetett a vérvételkor.Ön mit javasol, mit tud erről a fertőzésről? Engem nem igazán nyugtat az meg amit a doktornő mondott./fél év múlva kell mennünk controllra/

        Válaszát előre is köszönöm! Üdvözlettel egy aggódó anyuka.

         

         

         

         

         

         

         

         

         

         

         

         

         

         

         

         

         

         

         

         

         

         

        got:

        WEBBeteg szakértő válasza a EBV fertőzés témában

        Kedves Kérdező!

        A primer EBV fertőzés - amire a laborlelet utal - annyit jelent, hogy ezzel a vírussal a gyermek első alkalommal találkozott. Ez a fertőzés járhat lázzal, torokgyulladással, a nyirokszervek átmeneti megnagyobbodásával, majd elhúzódó fáradékonysággal. Sok esetben azonban enyhe, tünetmentes formában zajlik. Ha ilyen, teendő nincs vele. Egyébként is csak tüneti kezelés áll rendelkezésre: láz-, fájdalomcsillapítás, folyadékpótlás, fizikai kímélet. Felnőtt korra majdnem mindenki találkozik a vírussal. Azt nem értem a leírtak alapján, hogy mi indokolta a vírusszerológiai vizsgálatokat (pl. nyirokcsomóduzzanat kapcsán szoktuk keresni ezt a fertőzést a háttérben). Bármi is, teendő nincs vele és aggódni sem kell.

         

        Üdvözlettel: Dr. Gócs Viktor, infektológus


        WEBBeteg Szerkesztőség
        Orvos Itt kérdezhet További orvosok

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-06-16 16:03:35; Megválaszolva: 2011. október 05., 12:02

      • Kérdések és válaszok a témakörben: