Epstein Barr.

Tisztelt Doktorno, az alabbi temaban szeretnek segitseget kerni Ontol. Korulbelul 3 hete erzem rosszul magam (faradekonysag, hanyinger, szedules stb.) , ami miatt mar 2x voltam ugyeleten, ill. orvosnal (kulfoldon elek) , ahol elso alkalommal, mind a vereredemenyeim, mind a terhessegi tesztem negativ lett. Azota volt egy masik vervizsgalatom, aminek ma tudtam meg az eredmenyet es 2 ertek Epstein -Barr. VCA Ig G es Ig M (inf. 0.9) pozitiv lett. Ekozben tegnap reggel a digitalis terhessegi teszt kimutatta, hogy tobb, mint 3 hetes kismama vagyok. Emiatt kicsit megijedtunk, hogy milyen modon befolyasolhatja ez a virus a baba egeszseget. Varom javaslatat, tanacsat ezzel kapcsolatban. Koszonettel,

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Tomonkó Magdolna válasza EBV fertőzés témában

Kedves Kérdező!

Az Ebstein-barr vírus a herpeszvírusok családjába tartozik, amelyek sajnos tudnak komoly fejlődési rendellenességeket okozni, de pontos adatokkal Magyarorsazágon nem rendelkezünk arra vonatkozóan, milyen kockázatot jelent a korai terhességben folyó megbetegedés.

Azt javaslom, mindenképpen keressen meg infektológust és genetikai tanácsadást problémájával, ahol nemzetközi adatok felhasználásával tudnak részletes tájékoztatást adni ÖN-nek.

Üdvözlettel: dr Tomonkó Magdolna

Kérdés: 2012. július 30., 11:47; Megválaszolva: 2012. augusztus 01., 00:58
Kérdések és válaszok: Fertőző betegségek
Covid vakcináció
Echinacea cseppek és Pfizer oltás
Mikor képződnek antitestek?
Sztrók utáni Covid vakcina felvétel
Két oltás egymás után