• EBV fertőzés

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Úr! Vírusszerológia eredménnyel kapcsolatban szeretnék segítséget kérni. Kb 2019 év elején kezdődött, hogy fél éven keresztül egyik "megfázásból" a másikba estem, nyaki és áll alatti nyirokcsomóim ezek időszak alatt gyakorlatilag szünet nélkül meg voltak nagyobbodva. Szintén 2019 év elején egy labor alkalmával derült ki, hogy alacsony a fehérvérsejt és neutrofil granulocita absz. érték. Ezt az elmúlt másfél évben többször is ellenőriztettem és gyakorlatilag mindössze csak 2-szer voltak a normál érték közelében. 2 hete csináltattam egy EBV szerológiát, melynek ez lett az eredménye. Kérdésem, hogy kell-e ezzel a továbbiakban foglalkoznom, immunerősítéssel esetleg célzott diétával? Aggódom, hogy amennyiben ez egy régebben lezajlott fertőzés, az értékek nem túl magasak-e és nem fog-e nekem ez a fertőzés még a jövőben gondokat okozni? Egyéb leleteim, hasi UH negatív. Válaszát előre is köszönöm! 26265 Epstein-Barr virus IgM : 39.8 kétes Valid 0-20 E/ml Negatív, 20-40 E/ml kétes, 40 E/ml felett pozitív 2627W Epstein-Barr VCA IgG : >750 E/ml Valid 0-20 E/ml Negatív, 20 E/ml felett pozitív 2627W EBNA IgG : 303 pozitív Valid 0-5 E/ml Negatív, 5-20 E/ml kétes,20 E/ml felett pozitív 2627W EBV EA IgG : 125 pozitív Valid 0-10 EA/ml Negatív, 10-40 EA/ml kétes,40 EA/ml felett pozitív

        Dr. Pék Tamás válasza a EBV témában

        Tisztelt Kérdező! A szerológiai leletek korábban, több hónappal ezelőtt átesett EBV fertőzésre utalnak. Ez magyarázhatja a laboratóriumi eltéréseket is. Az EBV egy herpeszvírus, ami hasonlóan a többi herpeszvírushoz nem tűnik el teljesen a szervezetből, de ép immunrendszer esetén nem fog problémát okozni a jövőben. Tisztelettel:


        Kérdés: 2020. június 12., 17:29; Megválaszolva: 2020. június 25., 12:06

      • Kérdések és válaszok a témakörben: