• HPV gyanú

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő/Doktor úr! Testvéremmel lakom egy háztartásban, és egy éve derült ki, hogy hpv gyanús. Akkor negativak lettek az eredményei. Most viszont egy hete pozitív. Mindig figyeltünk rá, hogy ne erintkezzen törölköző es semmi ilyesmi. Nekem több, mint egy éve nem volt szexuális kapcsolatom. Ezért, ha mondjuk elkapnám, csak rajta keresztül tudnám. Több helyen olvastam, hogy nem csak szexuális úton terjedhet a betegség. Nekem is el kellene mennem szűrésre? Most van egy barátnőm, akit nem szeretnék megfertőzni, és még semmi szexuális kontakt nem történt. Üdvözlettel.

        Dr. Sarkadi Adrien válasza a HPV témában

        Kedves Kérdező! Tekintve, hogy az Ön korábbi körülményeit nem ismerjük (akár korábbi kapcsolatából is szerezhetett HPV fertőzést, melyet teljesen tünetmentesen hordoz), és van HPV fertőzéssel kapcsolatos aggodalma, mindenképp megéri a fáradtságot egy szűrővizsgálat, amelynek során tipizálják is az esetlegesen kimutatható HPV vírust. Üdvözlettel: Sarkadi Adrien, infektológus szakorvos


        Kérdés: 2020. május 28., 16:51; Megválaszolva: 2020. május 29., 08:54

      • Kérdések és válaszok a témakörben: