Dr. Sarkadi Adrien

Dr. Sarkadi Adrien

infektológus
Bemutatkozás:

Dr. Sarkadi Adrien infektológusDiplomám megszerzése után 2011 októberében kezdtem dolgozni a Debreceni Egyetem Klinikai Központjának Infektológiai- és Gyermekimmunológiai Tanszékén, infektológus rezidensként. Szakképzésem megkezdését követően az osztályos és ambuláns betegellátás mellett bekapcsolódhattam a Tanszéken folyó infekciós immunológiai témájú tudományos munkába is, tapasztalatokat szerezhettem primer immunhiány betegségekben szenvedő betegek gondozásával, ferzőzéses szövődményeik ellátásával kapcsolatban. Szakvizsgámat 2015-ben szereztem infektológiából, ezt követően egy évet töltöttem a debreceni Kenézy Gyula Kórház Felnőtt Infektológia részlegén, majd a DEKK Gyermekgyógyászati Klinika Infektológia Osztályán folytattam munkámat.

2016 októberétől magánrendelés keretein belül is segítem a fertőző betegségben szenvedő gyermekek és felnőttek gyógyulását, kifejezett figyelmet fordítva speciális érdeklődési területem, a nemi- és nőgyógyászati fertőzésektől szenvedő betegek egyénre szabott ellátására.

Weblap címe: intiminfekt.hu
Bejelentkezés:
E-mail cím: [email protected]
Telefonszám: 0630 346 18 70

Legutóbbi válaszai

Covid oltás és HPV oltás közötti kivárási idő

Kedves Kérdező, a jelenlegi irányelvek szerint bármely COVID vakcina és egyéb védőoltás között legalább 2 hetes időszaknak kell eltelnie. Erre alapozva felesége valóban megkaphatja az oltást a munkahelyén, a 2 hetes kihagyás után. Üdvözlettel: Dr. Sarkadi Adrien

Mi lehetett ez a tünet?

Kedves Kérdező, nem merül fel semmiképpen Guillain-Barré szindróma, az egész más jelenség. De az oltások nagy része után természetes reakció az izomfájdalom, igen gyakorta nem csak az oltás helyén. Üdvözlettel: Dr. Sarkadi Adrien

Melyik vakcinat kaphatom

Kedves Kérdező, az Ön felmerült kérdéseit véleményem szerint ilyen töredék információk alapján nem lehet biztonságosan és körültekintően megválaszolni. Azt javaslom, erre a célra keresse fel gondozó orvosát, esetleg bőrgyógyász, infektológus szakorvost, akik az eddigi tünetek, az epizódok száma, bőrtünetek kiterjedése, gyógyulási időtartama, alapbetegségek figyelembe vétele mellett javaslatot tudnak tenni a herpes komolyabb kezelésére (aciklovir, famciklovir, stb.) és a COVID vakcinációra is. Nem tartom alkalmasnak ezt a felületet ilyen részletekbe menő tájékozódást igénylő kérdés megválaszolására. Üdvözlettel: Dr. Sarkadi Adrien

Hepstitis b

Kedves Kérdező, teljesen esélytelen, hogy gyermeke ilyen módon megfertőződhetett volna. Üdvözlettel: Dr. Sarkadi Adrien

STD lelet értelmezése/kérdések

Kedves Kérdező, ezek az eredmények teljesen negatívak. Kivételt képez a HSV 1 vírus fertőzés, amelyen a Kérdező korábban már átesett és jelenleg védő antitestekkel rendelkezik ellene. Ezen a vírusfertőzésen 25 éves korára a populáció 90 %-a átesik, így ez egy természetes lelet. A többi kórokozóval Ön soha nem találkozott, az Ön számára csak az a fontos információ, hogy melyek a referencia tartományok értékei az egyes eredményekhez, a többi laboranalitikai kérdés. Üdvözlettel: Dr. Sarkadi Adrien