Dr. Sarkadi Adrien

Dr. Sarkadi Adrien

infektológus
Bemutatkozás:

Dr. Sarkadi Adrien infektológusDiplomám megszerzése után 2011 októberében kezdtem dolgozni a Debreceni Egyetem Klinikai Központjának Infektológiai- és Gyermekimmunológiai Tanszékén, infektológus rezidensként. Szakképzésem megkezdését követően az osztályos és ambuláns betegellátás mellett bekapcsolódhattam a Tanszéken folyó infekciós immunológiai témájú tudományos munkába is, tapasztalatokat szerezhettem primer immunhiány betegségekben szenvedő betegek gondozásával, ferzőzéses szövődményeik ellátásával kapcsolatban. Szakvizsgámat 2015-ben szereztem infektológiából, ezt követően egy évet töltöttem a debreceni Kenézy Gyula Kórház Felnőtt Infektológia részlegén, majd a DEKK Gyermekgyógyászati Klinika Infektológia Osztályán folytattam munkámat.

2016 októberétől magánrendelés keretein belül is segítem a fertőző betegségben szenvedő gyermekek és felnőttek gyógyulását, kifejezett figyelmet fordítva speciális érdeklődési területem, a nemi- és nőgyógyászati fertőzésektől szenvedő betegek egyénre szabott ellátására.

Weblap címe: intiminfekt.hu
Bejelentkezés:
E-mail cím: [email protected]
Telefonszám: 0630 346 18 70

Legutóbbi válaszai

Covidon átesett fertőzőképessége

Kedves Kérdező, az eddigi tanulmányok alapján annyit tudunk, hogy a fertőzést átvészelt egyének kimutatott antitest szintje és immunitása több hónaptól több évig terjedő ideig kitarthat, és a skálán belül jelentős egyéni változatosságokat mutat. Ön jelenlegi állapotában ellenanyagot hordoz a Sars-CoV-2 vírus ellen, és nem ürít vírust, tehát Ön másokat nem fertőzhet meg, a fertőzést már átvészelte, maradvány antitesttel rendelkezik ellene, mely Önt védi, melynek tartósságát nem tudjuk előre megjósolni. Üdvözlettel: Dr. Sarkadi Adrien

Treponema teszt

Kedves Kérdező, ezek az érzékeny mikrobiológiai vizsgálatok arra valók, hogy ha Önnek szifilisze van évek óta, akkor azt nagy biztonsággal ki tudják mutatni. Amennyiben ezt nem tudták igazolni, akkor Önnek nincs szifilisze. A szifilisz tesztek egy része kis specificitású, pozitivitásuk esetén az antitestek jelenléte mérvadó, azok hiánya kizárja a fertőzés zajlását és korábbi átvészelését. Ennél is megnyugtatóbb azonban az, ha Önnek évek óta szifilisze zajlana, annak már testszerte, több szervrendszert érintő valamint bőrén is látványos tüneteket okozó nyilvánvaló jelei lennének. Üdvözlettel: Dr. Sarkadi Adrien

COVID 19 fertőzés

Kedves Kérdező, a fertőzés átvészelését követően visszamaradt védettség, a termelődő antitestek jelenléte, mennyiségük és tartósságuk jelentős egyéni különbségeket mutat, a megfigyelések szerint az enyhe tünetes esetek egy részében néhány héttel a fertőzés lezajlása után nem ritka, hogy már nem mutathatóak ki antitestek. Amennyiben az Ön esetében így történt, ez nagy valószínűséggel semmilyen összefüggésben nincs a sportoló múltjával. Üdvözlettel: Dr. Sarkadi Adrien

ajánlott HIV-re tesztelni?

Kedves Kérdező, a leírtak alapján az a véleményem, hogy sokkal nagyobb valószínűséggel van szó banális légúti vírus infekcióról, mint HIV-ről, és annak az esélye, hogy Ön HIV vírussal fertőződött vagy fertőződhetett meg, nagyon-nagyon csekély. Azonban az olvasottak alapján az a következtetésem, hogy Önt az fogja megnyugtatni a kérdés ügyében, ha részt vesz az említett HIV vizsgálaton, melyet anonim módon is meg tud tenni, ennek ideális időpontja a fertőzési kockázattal járó együttlét után 24-28 nappal van. Üdvözlettel: Dr. Sarkadi Adrien

Toxoplasma kétes eredmény

Kedves Kérdező, mivel az IgM negatív, nagy valószínűséggel ennek a Toxoplasmának semmi köze nincs az előző betegséghez, sem a terhességhez, de erről úgy nyerhet megnyugtató véleményt, ha jelentkezik egy Toxoplasma IgG aviditás vizsgálatra, mely biztonsággal megmondja, hogy a fertőzés 3 hónapon belül történhetett-e! Ezt javaslom mielőbb elvégeztetni! Üdvözlettel: Sarkadi Adrien