• Kisbaba-herpesz?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kedves Doktor nő/úr! Lehet túl aggódó szülő vagyok, de több cikket is olvastam arról hogy egy kisbaba bele is halhat pl egy herpesz fertőzésbe. 1 hét múlva 3 hónapos a kicsim. 2-3 hétig nem engedtem látogatni a picit. Azóta is úgy jöhettek hogy nem fogdossuk, nem pusziljuk. Most hogy közel 3 hónapos, mindenki végre kézbe vehette és páran megpuszilgatták. Bár hiába kértem a kezét ne fogdossák. Mikortól tudnak már védekezni a babák egyes fertőzések ellen, ill a herpesz ellen? ( mi lenne a jele ha ilyet elkap?) Ha cica vagy kutya közelébe kerül lesz baja? Túl aggódom?

        Dr. Pék Tamás válasza a herpesz témában

        Tisztelt Kérdező! A herpeszvírusok az újszülöttekre lehet nagyon veszélyes, ezekben az esetekben egyébként a fertőzés anyai eredetű szokott lenni az esetek túlnyomó többségében. 3 hónapos korban már nem okoz komolyabb betegséget mint később. A betegség ugyanúgy terjed mint felnőtteknél, azaz direkt kontaktus kellene hozzá. Fertőzés ellen egyébként senki nem tud védekezni, ha az ember először találkozik egy kórokozóval akkor megbetegszik, általánosságban 3 hónapos kor után már semmi nem zajlik súlyosabban mint később. Nem valószínű, hogy attól, hogy cica vagy kutya a közelébe kerülne az bajt okozna. Üdvözlettel:


        Kérdés: 2019. szeptember 25., 14:32; Megválaszolva: 2019. szeptember 26., 08:58

      • Kérdések és válaszok a témakörben: