A kisfiam hozzáért a herpeszemhez, elkaphatta?

Tisztelt Doktornő! Kisfiam 4 hetes. Tegnap kijött a herpesz a számon (még csak piros volt, hólyag még nem) .Este annyira sírt, hogy megpusziltam az arcát, de annyira ficánkolt, hogy a szájával hozzáért a herpeszhez. Most nagyon aggódom, mert még annyira kicsi és olvastam a szövődményekről. Mit tudok tenni azon kívül, hogy figyelem, nem lesz-e lázas. Az a baj, hogy sokszor puszilgatom eddig is.természetesen nem a száját, véletlen volt. Köszönöm.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Pék Tamás válasza herpesz témában

Tisztelt Kérdező!

Annak a kockázata hogy ennyi kontaktustól a vírus átmenjen nem túl nagy, és még akkor sem okoz feltétlenül súlyos betegséget, annál már kicsit idősebb a gyermek. Ugyanakkor ameddig a herpesz aktív, vagy még csak a bőrpír látszik, a gyermek puszilgatása nem javasolt. Lázas betegség esetén haladéktalan orvosi vizsgálat indokolt ebben az életkorban mindentől függetlenül is.

Tisztelettel:

Kérdés: 2018. szeptember 08., 13:33; Megválaszolva: 2018. szeptember 12., 22:57
Kérdések és válaszok: Fertőző betegségek
Lelet értékelés
Kedves Dr Nő! Szeretném ha segítene értelmezni a leletet! Csatoltam a leletet! Előre is köszönöm!
Kisbaba-herpesz?
Kedves Doktor nő/úr! Lehet túl aggódó szülő vagyok, de több cikket is olvastam arról hogy egy kisbaba bele is halhat pl egy herpesz fertőzésbe. 1...
Ajakherpesz
Tisztelt Doktornő! Ajakherpesszel kapcsolatban lenne kérdésem. Két napja két herpeszes rokon is járt nálunk. A kisfiam 6 hónapos, hozzá nem mentek...
A herpeszt a kislányom elkaphatta?
Az szeretném kérdezni hogy egészen a mai estig nem láttam a számon semmit sem csak ma este vettem észre hogy herpeszem lett a szám szélén és van egy...
Herpesz csecsemőknél
Tisztelt Doktor Úr / Doktornő! Van egy 5 hónapos kisbabám, és azzal kapcsolatban érdeklődnék, hogy veszélyes lehet-e rá a herpesz vírus? A...