Toxoplasma fertőzés várandósan

Tisztelt Doktor Úr! A felsorolt előzmények mellett lát-e esélyt arra, hogy a magzatom nem fertőződött toxoplasma vírussal? A 12.15-i eremdményeket ma kaptam meg, amiben csupán annyit írnak az eredmények mellett, hogy az IgM pozitív eredménye miatt 2 hét múlva meg kell ismételni a vérvételt. Ugyanakkor azt olvastam az egyik orvosi honlapon, hogy ha valaki volt már fertőződve a fogantatás előtt, akkor talán a magzatra: "A szeropozitív, ép immunrendszerű terhesekben az infekció relapszusa nem jelent rizikót a magzatra." Remélem jól értelmezem, várom mielőbbi válaszát. FRISS ÉRTÉKEK: 2017.12.15-én - Toxoplasma IgG POZITÍV 251, 7 IU/ml - Toxoplasma IgM POZITÍV 493, 0 IU/ml - Ekkor 16 hét 5 napos várandós voltam. ELŐZMÉNYEK: A fogantatást megelőzően 2017.06.14-én az alábbi értékek voltak: - Toxoplasma IgG POZITÍV 179 NE/ml "Toxoplazma fertőzést átvészelt. IgG maradványanntitest" - Toxoplasma IgM NEGATÍV 3.32 AU/ml Lényeges előzmény lehet, hogy négy alkalommal kaptam INTRATEC infúziós kezelést (400mg/tskg/alkalom) abból a célból, hogy mesterséges metermékenyítést támogassák. A babavárás így egy mesterséges megtermékemyítés eresménye. Az infúziókat az alábbi alkalmakkor vettem fel: - 2017.04.28 - 2017.08.10 - 2017.10.02 - 2017.10.16 Köszönettel

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Pék Tamás válasza a toxoplasmosis témában

Tisztelt Kérdező! A fenti leletek alapján nem lehet egyértelműen állást foglalni. Ha lenne az immunglobulinok adása előtti vérmintája (terhesség előtti), az sokat segíthetne. Így célszerű lenne még egyszer ezt a vizsgálatot megismételni 4-6 hét múlva, minél később az utolsó immunglobulin után. Ezen lelet alapján nem biztos hogy magzata megfertőződött. Tisztelettel:

Kérdés: 2017. december 20., 22:18; Megválaszolva: 2018. január 03., 17:08
Kérdések és válaszok: Fertőző betegségek
Együttalvás Covid ...
Hpv. Condyline használata alatti szex.
COVID utáni izomfájdalom
*Sürgős* Kutya harapás, Mennyire...
Hpv szájüregi